Wat doe ik?


Geschreven op 16-05-2012 in categorie Weblog

Het is één van de meeste lastige vragen, wat doe jij? Althans, ik vind het lastig aangezien ik nogal veel doe. En omdat ik veel mensen ontmoet, want dat vind ik nu eenmaal leuk, krijg ik ook vaak die vraag. Soms probeer ik de vraag uit te stellen, door zelf veel vragen te stellen, maar hoe dan ook, de vraag komt. “Zeg Bas, wat doe jij eigenlijk?”.

Op dat moment schiet ik een beetje in de stress. Wat ga ik deze keer zeggen? Hoe wil ik dat de ander mij ziet? Wat kan ik betekenen voor hem of haar? Mijn antwoord is vaak: “Heeeeeel veeel”. Om dit probleem op te lossen ben ik op zoek gegaan naar een paraplu voor mijn activiteiten, een soort functienaam. Stiekem noem ik dit een grote-mensen-probleem, maar dat moet je niet doorvertellen. Tot ik op een gegeven moment iemand tegen kwam die zei: “Vergeet je functienaam en stel de volgende vraag”.

Hoe zouden jouw klanten jouw functie omschrijven als ze daarbij uitgingen van jouw impact op hun leven? 

Wow! Wat een goede vraag die mij aan het denken zette. Uiteindelijk ben ik op het label Happiness Designer gekomen, omdat ik bezig ben met het ontwerpen van happiness (geluk) en alles daarom heen. Deze term geeft mij vooral rust, maar bij de ander zorgt hij voor verwarring. Op basis daarvan ben ik de volgende vier vragen gaan stellen.

  • 1. Waar hou ik van?
  • 2. Waar ben ik goed in?
  • 3. Wat heeft de wereld nodig?
  • 4. Wat heeft waarde voor individuen en groepen mensen?

Daarbij kwam ik uit op de onderstaande visual. En in woorden is dat: Helpen als accelerator / kick-starter bij jouw Meaningful Shared Value project, om zo concrete eerste stappen te zetten. Dat is wat ik doe.

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

Discussion