Op zoek naar de juiste naam


Geschreven op 06-07-2012 in categorie Weblog

Ik ben op zoek naar de juiste naam voor mijn diensten. Visuele Verhalen Verteller of Visuele Vertaler is een soort van werktitel geweest voor de afgelopen twee maanden. Het wordt nu tijd voor focus, zodat ik mijn verhaal helder naar buiten kan communiceren. Helaas heb ik daar wat moeite mee en heb ik jouw hulp nodig in het verzinnen van deze naam. Wil je helpen?

Ik wil je vragen om jouw idee(en) hieronder als reactie te plaatsen. Heb je geen idee, probeer dan de volgende vraag te beantwoorden.

“Vergeet mijn functienaam. Hoe zou je mij beschrijven op basis van de impact die ik heb op jouw en/of jouw bedrijf?”

Wat misschien ook helpt is een kleine opsomming van de diensten die tot nu toe zijn ontstaan.

  • Visuele Verhalen, 1-op-1 visualisatie van iemand verhaal of bedrijf
  • Visualisatie product of dienst
  • Visualisatie (bedrijfs)processen
  • Getekende Animaties
  • Infographics

Hoe zou jij mij noemen?

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

12 Comments


Liesbeth


Je vraagt me eigenlijk om te doen wat je zelf bij mij hebt gedaan 🙂
Wat mij meteen te binnen schiet: ‘kom tot de essentie’ of ‘kom tot de kern’. Daar gaat het om en je doet dat door heel goed te luisteren en door te vragen en dat te tekenen. Dus ook iets met ‘luisterend tekenen’.

Dat klinkt nog niet heel pakkend, maar misschien kan het je toch een stapje op weg helpen.

Bruno vd Elshout


Acquisitieversneller, visueel notulist, visualist,
trendtekenaar, gespreksillustrator,
interactieportrettist, procescartoonist,
visieschetser, visueel spraak- en smaakmaker,
dealdrawer, strategisch tekenaar. Als ik nog meer bedenk, laat ik t weten. Succes!

Marjolein van Braam


Woord in beeld brenger, visualisator, visietekenaar, kern in beeld, visie in beeld, kern in kleur… misschien bedenk ik er meer, maar dan vul ik nog aan!

Marieke Hendrix


Uw kern in beeld?

Armijn


Tja… namen verzinnen. Probeer eerst randvoorwaarden te scheppen. Waar moet de naam aan voldoen? Wat moet je ‘voelen’ als je de naam hoort? Moet je meteen horen ‘wat’ je doet? Of wil je vertellen ‘hoe’ je dat doet? Of wil je een sfeer laten proeven?

Probeer ook te denken aan de titel van de dienst/product, en de Slogan. Als je een sterke en duidelijke titel onder je naam hebt dan kan de naam zelf wat spannender en minder voor de hand liggend. Bijvoorbeeld:

– Driddle –
The Art of Visual Storytelling

Ik noem maar wat…

Mariska


Er schieten heel veel woorden door m’n hoofd, maar deze blijft hangen:
‘betekenaar’. Van het ‘be-tekenen’ van processen waarmee je iets voor anderen ‘betekent’.

Daarnaast schiet de slogan van Renault me te binnen: créateur d’automobiles. Niet dat je nu ineens iets in het Frans moet doen, maar het woord ‘createur’ vind ik wel heel mooi. Createur van… Daar zit zowel creëren als creatief in.

Ook het al eerder genoemde ‘kern’ spreekt me aan.

Wat ik leuk aan jouw werk vind, is dat je tijdens een gesprek, vergadering, workshop aan het tekenen slaat en dat het aan het einde af is. ‘Klaar terwijl u wacht’ is misschien wat te afgezaagd maar wellicht wil je het op de een of andere manier wel tot uiting laten komen?

Als me nog meer te binnen schiet, hoor je het weer 🙂

Serge van de Meent


Hoi Bas,
Ik vind het betekenaar van Mariska echt een supervondst! Verder kwam ik vandaag de titel Visual Writer tegen, wat volgens mij een soort van de ‘officiële’ naam geworden is van wat je doet.
Als ik de mooie ideeën van de andere reacties lees komt er verder nog het woord Kernkunstenaar in mij op. Ik ga nog even verder denken en als ik wat bedenk ben je de eerste die het leest! 😉

Bas Bakker


Input van Marc Hoogvliet via de mail

Tja, VVV is al vergeven aan…… De VVV.
Ik vind een naam die op id-niveau ligt vaak het sterkst.
Iets als de verteller, visualisator of verhaler.
Story telling is een trend. Wellicht zoiets als StoryDrawer, StoryPicture, StoryArtist, StoryTranslator, StoryCapture………….
The Story…..

Judith Webber


Hi Bas,

Wat leuk dat je dit vraagt aan de mensen om je heen die ervaring met je op hebben gedaan, waaronder ik. Mensen om je heen zien jouw van-zelf-sprekende kracht vaak veel beter dan jijzelf namelijk (een van m’n tips in m’n 1e boek)!! Je zit er zelf tenslotte zo dicht op…

Waar ik op kom is ontkiemer, ID vertaler, Capture your ID, ID concepter, ID concepting, ID-creator, Ideas made visual. Ik vind jou namelijk een enorme conceptueel denker, je vertaalt een idee (id) naar een concept. Zowel in een tekening als bv in een site, wat je maar wil eigenlijk…

Als ik je nog een tip mag meegeven, ga niet te lang hiernaar zoeken, je kunt zoals Armijn schrijft ook heel goed werken met een goeie slogan die iets zegt over jouw manier van werken. Je kunt dus wat mij betreft Interactive Perception houden en daar een slogan onder plakken. Maar goed, het gaat om jou en waar jij je goed bij voelt… Laat het allemaal eens lekker ronddraaien en dan komt de ‘juiste’, degene die het meest resoneert bij jou van-zelf naar boven drijven…

Good luck!

Met pure groet, Judith

Bas Bakker


Iedereen bedankt voor alle tips, adviezen, suggesties. Als ik zo alles bekijk kom ik uit op de opties, namelijk.

Visualisator
I make ideas visual

Betekenaar
Ik maak ideeën visueel

Nu nog kiezen.

Krista


Leuk! 🙂 Ik zag ‘betekenaar’ op je twitter account staan en daar hapte ik op, zonder te weten dat je er een blog over had geschreven. Volgens mij is dat ‘m gewoon hoor! Hij riep bij mij een alertheid op zo van ‘he dit is leuk!’ en later kwam pas het kwartje dat de woorden Betekenis + Tekenaar samen komen. MOOI! en succes! En: herkenbaar ding ook! Voor wie meer creativiteit wil loslaten. Kom ook eens op http://www.muzera.nl kijken..! Ik fladder alle kanten op, maar kom toch steeds meer tot de essentie. Liefde en bewustzijn. Wat dan wel weer heel RUIM is 😉

christian louboutin


2014 regul?ren Pressekonferenz am gestern, in Antwort auf die Southern Reporte ob in Hong, wenn Sanya wieder antwortete: ” derzeitFlugzeugtr?ger} hat damit begonnen, eine Bedingung haben.”


Discussion