Maak een visueel ankerpunt


Geschreven op 29-10-2012 in categorie Weblog

Als je tekenen inzet als middel, om iets te begrijpen, dan worden de tekeningen een ankerpunt. Wat ik daarmee bedoel is dat je informatie opslaat en koppelt aan de tekening. Als je zo’n tekening 2 weken of misschien 2 maanden later weer ziet, dan weet je weer in een seconde wat precies de inhoud van die meeting, presentatie of training was.

Zo dacht de NVTA er ook over. Ik visualiseerde hun meeting over Eren & Verlangen die 5 uur duurde groot aan de muur. Het traject op de dag zelf was vrij intensief, dus als deelnemer kun je lang niet alles bewust onthouden. Maar juist door zo’n grote visual  sla je die informatie op. De NVTA heeft nu de visual in hun magazine geplaatst, zodat mensen nog eens een keer terug kunnen gaan naar de meeting, een follow-up om het zakelijk te noemen. Het magazine zelf staat in het teken van de meeting en de visual is een mooie toevoeging over wat het die dag gebeurde.

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

1 Comment


Petra Meijssen


Het was inderdaad een dag waar veel gebeurde. Het was mooi hoe jij, Bas, op de achtergrond bleef. De rust straalde van je af, je vrije blik zorgde voor een wonderschone vertaling van ideeën, emoties en energie naar beelden. Een ankerpunt voor het Eren & Verlangen van de NVTA.


Discussion