Visual Lab: Lanceerbasis voor visuele revolutie gezocht


Geschreven op 13-11-2013 in categorie Weblog

Wij zien het helemaal voor ons. Een plek waar visuele experimenten plaats vinden, waar visuele krachten gebundeld worden en waar woorden visueel verrijkt worden. Wij geloven in communiceren vanuit essentie en dat doen we met beelden. Beelden geven betekenis aan woorden en dat willen we delen met iedereen. Dat is onze visuele revolutie. En daarom zoeken wij naar ruimte om ons Visual Lab te starten als lanceerbasis voor de visuele beweging.

P1000160

Waarom hebben we een lab nodig?

Verbinden van visuele helden (iedereen die visueel werkt of dit wil leren) om de visuele revolutie in gang te zetten en te houden. Om professionals en organisaties een inspirerende plek te geven om kennis te maken met visueel samenwerken. Om een plek te hebben waar mensen mogen experimenteren, ontdekken en fouten maken.

Hoe ziet ons lab eruit?

contacti-proces
Het allerbelangrijkste is dat het lab moet inspireren om te werken met beelden. Om stiften vast te pakken en aan de slag te gaan: alleen én samen. Het maakt qua uitstraling niet uit, maar wij zien het voor ons als een penthouse op de 27-ste verdieping waar je het uitzicht zelf kunt tekenen.

Er zijn twee kamers; één vol met tekeningen en inspiratie, de andere is maagdelijk wit. Zo wit dat het pijn doet aan je ogen, dat je zo snel mogelijk de eerste lijnen op het papier wilt zetten. In de hoek staat dan een rode toolbox met visuele gereedschappen. Dit varieert van markers tot aan een boekje met visuele templates die je kunt gaan inzetten. Koffie drinken we uit mokken met daarop het visuele alfabet en we beginnen met inspirerende energizer om onze hersens en handen los te maken door worden om te zetten in getekende symbolen. Zo maar even wat wij voor ons zien.

Natuurlijk hebben we ook wat traditionele zoekcriteria:

 • Minimaal 40m2 (geen maximaal bij antikraak)
 • Het liefst twee kamers
 • Ergens in driehoek Leiden, Den Haag, Alphen a/d Rijn.
 • Goed bereikbaar met het OV of Auto (en/en niet noodzakelijk)
 • Antikraak heeft onze voorkeur, omdat we een ‘mobiel visueel lab’ maken

Het Visual Lab is een grote stap in onze missie om de visuele revolutie in het zakelijk leven van Nederland te starten. Om dat handen en voeten te geven willen wij in het Visual lab graag:

 • Visual experiences bieden, om bedrijven / professionals kennis te laten maken met Visueel samenwerken.
 • Trainingen, workshops, cursussen geven op het gebied van Visueel werken.
 • Maandelijks een visuele meet-up organiseren voor Visuele helden.
 • Maakdagen, visuele sessies, etc organiseren om ondernemers op gang te brengen met visuele tools.
 • 1x per week / per maand een co-workdag organiseren voor ondernemers om te komen werken op het lab voor hun eigen onderneming. Denk aan een soort flexplek met toegang tot alle visuele faciliteiten.
 • En meer…

Kortom, dat Visual Lab moet er gewoon komen. Zeker als we de visuele revolutie een flinke zet willen geven. Wij zoeken daarom meedenkers, meehelpers en meebouwers voor ons Visual Lab. Weet jij een pand wat al jaren leeg staat? Word je geïnspireerd door ons verhaal en heb je ideeën? Wil je ons koppelen aan iemand? Laat het ons weten, denk mee, doe mee en word onderdeel van onze beweging naar een nieuwe wereld, de visuele wereld. Een wereld waarin beelden een grote rol spelen en ons helpen om onszelf en elkaar beter te begrijpen vanuit essentie.

Meedenken? Stuur een mailtje naar bas@debetekenaar.nl

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
 • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
 • Visual basics handout
 • Visual templates voor projecten

Discussion