Hoe je stappen maakt met
een visuele weekplanning


Geschreven op 17-01-2014 in categorie Toolbox

Frustreer jij jezelf wel eens dat je zaken niet doet, vergeet of dat ‘het’ gewoon niet in beweging komt? Ik ken dat gevoel van mijn startende fase als ondernemer, daarom ook deze blogpost voor kleine en startende ondernemers die nog niet werken met een planning. Mijn advies, maak een planning.

Waarom? Een goede planning zorgt ervoor dat je jezelf in beweging zet en houdt, door het belangrijke voor ogen te houden. Ik heb het dan ook niet over een lange termijn planning, maar over een weekplanning. De planning zorgt ervoor dat je aan het eind van de week werkelijke stappen hebt gemaakt deze week.

Werk je nog niet met een planning, start dan met een weekplanning. Zo’n 7 dagen planning kun je natuurlijk maken in Excel, in je kalender of agenda. Zelf heb ik dit jaren in Google docs gedaan, erg handig.

Het werkt heel eenvoudig. Je vraagt je op maandag af: “Wat doe ik maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag en het weekend”. Zet dit in je planning en ga dit dan ook doen. Herhaal dit simpelweg elke week en je gaat stappen maken. Extra tip: Combineer je planning met de visuele project management tool.

weekplanning

Omdat wij van visueel houden werken we natuurlijk met een visuele planning. Hierboven zie je hoe Mieke het aanpakt. Ze heeft de weekplanning opgedeeld in 7 dagen. De bovenste rij wordt voorzien van post-its met daarop taken en projecten. De onderste rij wordt voorzien met post-its met afspraken. Op deze manier kom je in beweging! Zet hem op en deel met ons jouw planningsvisual via Twitter, door een bericht te sturen aan @deBetekenaar.

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

Discussion