Visueel samenwerken methode: Help je mee verspreiden?


Geschreven op 07-04-2015 in categorie Weblog

Wij geloven in de kracht van tekenen, maar wij geloven nog meer in de kracht van mensen zelf laten tekenen en samen iets maken. Waarom? Eigenlijk vanwege 3 redenen.

 • Tekenen zorgt voor echt luisteren naar elkaar.
 • Tekenen zorgt ervoor dat je iets maakt met elkaar.
 • Tekenen zorgt voor simpel en helder communiceren.

Op basis van deze 3 pijlers hebben wij een methode ontwikkeld: Visueel Samenwerken. Een methode die we al veel hebben toegepast in het visueel faciliteren van teams, maar dan vooral intuïtief en onbewust. Zo hielpen we o.a. een marketingafdeling om betekenis te geven aan hun kernwoorden, een gemeente om een visualisatie van hun samenwerking te maken en een startend bedrijf om een visuele werkvorm te ontwikkelen voor acquisitiegesprekken.

visueelsamenwerken

De methode Visueel samenwerken willen wij verder verspreiden in de zakelijke wereld. Omdat we daarmee tekenen meer en meer als 2e moedertaal kunnen benutten. Maar vooral omdat je daarmee als manager samen met je team oplossingen kunt bedenken. En omdat je er mee zorgt dat je als team zelfstandig kunt (co-)creëren op basis van ieders potentieel.

Om de methode Visueel samenwerken in de wereld te zetten zijn wij op zoek naar drie mensen die getraind worden om als eersten deze sessies te kunnen faciliteren. In de training en werksessies werken we samen de methode verder uit, zodat we samen de methode finetunen en zorgen dat die de wereld in gaat (en dat met een boek kunnen ondersteunen – het concept is er al).

Wil je meedoen en aan de basis staan van deze methode? Meld je dan aan via dit formulier en geef daarbij ook je drijfveren aan.

Om een completer beeld te geven van de methode volgen hier de stappen. Door die te volgen heb je een complete en praktisch toepasbare werkvorm voor een meeting, kick-off bijeenkomst, brainstorm, projectstart, visievorming. Het eindresultaat van zo’n sessie is dat er een visueel conceptplan staat, waar iedereen aanheeft bijgedragen.

De 9 stappen van Visueel samenwerken

 

 • Voorbereiding
 • Uitnodiging
 • Opwarmer
 • De vraag
 • Tekenen, hoe doe je dat?
 • Teken challenge
 • Delen
 • Verbinden
 • Reflecteren

Via deze 9 stappen kun je met een groep mensen aan de slag, met een team, met de buurt, noem het maar op. Dat kan in sessie van 1 uur, maar ook een sessie van 3 dagen zijn.

Dit is in het heel kort wat de methode is. Wij geloven dat deze methode organisaties gaat helpen om teams nog zelfstandiger en zelfsturender te maken, het volledige potentieel van mensen aan te spreken en om visueel te gaan werken met elkaar.

Wil jij onderdeel van deze visuele revolutie zijn? En wil jij als één van de eerste opgeleid worden als facilitator van Visueel samenwerken? Meld je dan nu aan. Begin mei gaan we van start, zodat we in de tweede helft van het jaar teams en organisaties kunnen ondersteunen. Vanuit alle aanmeldingen, selecteren wij 5 deelnemers waarmee we intakegesprek voeren.

 

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
 • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
 • Visual basics handout
 • Visual templates voor projecten

3 Comments


Femke


Zojuist heb ik je een mailtje gestuurd met hierin mijn uitgebreide motivatie 😉 Erg tof als we zullen gaan samenwerken!
Groet Femke

Annet


Als een aanbod als dat van jullie op mijn pad komt kan ik alleen maar denken: deze timing beTEKEND vast veel goeds.
Mijn motivatie in mijn bericht naar jullie is kort, krachtig, helder en, voor mij, onvermijdelijk.
Geweldig als we zouden kunnen samenwerken.
Wellicht tot gauw,
Hartelijke groet Annet

Janna


Hoi,

Ik wil me niet aanmelden hoor… Maar misschien, nee niet misschien, ik denk dat het ook interessant is om een train de trainer hiervan te ontwikkelen + vervolgtrainingen? Zodat mensen hier in grote bedrijven zelf verder mee kunnen…

Groetjes janna


Discussion