Hoe vertel ik mijn idee
zodat iedereen het snapt?


Geschreven op 09-06-2015 in categorie Weblog

Je herkent het vast wel, je hebt een goed idee en je collega’s vragen het om te delen. Je schrijft een rapport, je maakt een presentatie of je vertelt het idee. Maar op het moment dat je dat doet, komt het verhaal niet zo over als dat jij het in je hoofd hebt. Het rapport wat je schrijft wordt te lang en ingewikkeld. Je presentatie bevat te veel slides en te veel bullit points. Je begint te twijfelen aan je verhaal, aan je idee.

icons_0054_Layer 72Ik herken het in ieder geval. Het vertellen van mijn ideeën, en dat zijn er nogal wat, is mijn wekelijkse worsteling. Vaak probeer ik ze te delen, maar krijg ik vervolgens allemaal vragen waarop ik de antwoorden nogal logisch vind, maar de ander niet. Of ik moet mezelf gaan zitten verdedigen omdat de ander niet snapt waarom het idee zo goed is. Ze zien niet wat ik zie ……

Tekenen is voor mij het oplosmiddel voor dit communicatieprobleem. Daarmee kan ik helder uitleggen aan de ander hoe ik het voor me zie. We kijken samen naar de visualisatie en ik vertel er mijn verhaal bij. Het gaat dan ineens over de tekening en niet over mij en mijn idee. We wijzen naar de tekening, we maken er aantekeningen op, we passen het aan met stiften. Dat is voor mij de graadmeter dat een tekening werkt. Zodra we wijzen naar de tekening, denk ik, yes, het werkt, het is helder. We kunnen weer een stapje verder in plaats van discusseren over het goed of fout.

icons_0076_Layer 48Tekenen is het middel dat structuur geeft aan mijn verhaal en het is het middel voor interactie. En die twee middelen willen we online gaan delen. Zodat jij eenvoudig je ideeën kan presenteren aan anderen. Ze zullen het snappen en jullie kunnen weer verder.

Om die reden maken we een platform, dat heet DoodleTerms. Dit platform heeft twee magische elementen.

  • Serious games over de geheimen van visual storytelling. Hiermee ben jij in staat om jouw verhaal structuur te geven, helder te maken en het te visualiseren voor jezelf. Dit zijn korte werkvormen, waarbij je jouw verhaal in 15 minuten helder kan hebben (in plaats van 2 uur).
  • 1000+ Symbolen die jij kan inzetten in je visuele presentatie, die je na kunt tekenen of kunt downloaden om ze te gebruiken. Ze vormen aan de ene kant inspiratie, maar aan de andere kant kun je ze ook gewoon praktisch inzetten.

c8d55e00-3d3d-4799-8956-b56f877bd969

Met dit platform kun je visuele presentaties en rapportages maken om iedereen op één lijn te krijgen. Je geeft je ideeën een structuur, zodat anderen het snappen en dat jullie weer een stap vooruit kunnen maken. En dat allemaal voor 99 euro per jaar (ex. BTW).

Om dit platform te bouwen zijn we op zoek naar Crowdfunders, voor maar 79,- euro  (ex BTW). Hiermee kunnen we ons platform ontwikkelen en visual storytelling toegankelijk maken voor iedereen.

  • Toegang tot de geheime van visual storytelling (voor minimaal 1 jaar).
  • Toegang tot 1000+ symbolen zonder copyright & gedoe.
  • 5 eigen symbolen op basis van woorden die jij visueel wilt hebben.
  • Jouw naam op de website, omdat je het mede mogelijk hebt gemaakt.
  • Jij mag als eerste gebruik maken van het platform.

Interessant?

Meld je dan nu aan als crowdfunder

Crowdfund nu voor 79,- euro (ex. BTW)

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

2 Comments


Saskia


Hi daar. Ik wil best 79 euro betalen als crowdfunder maar dan wel graag voor iets dat ik mag houden. Niet voor een tijdelijk liedmaatschap. Ik zou serieus overwegen om de mensen die jullie financieren om dit te gaan bouwen ook gewoon een lifetime membership te bieden. Of tenminste voor zolang als je platform blijft bestaan.

Yolanda


Goed idee Saskia, sluit ik me bij aan!


Discussion