De tekenvierdaagse, wat, wanneer en waarom?


Geschreven op 27-06-2016 in categorie Weblog

20 September lanceren we onze nieuwe online cursus. En om dat te vieren, organiseren we een tekenvierdaagse. Doe je mee? We starten 29 augustus.

teken4daagse-drawing

Wat is de tekenvierdaagse?

Vier dagen tekenen. Zoals de wandelvierdaagse, maar dan met tekenen. Elke dag een tekenopdracht.

Hoe werkt dat?

Wij sturen elke dag een e-mail met daarin een korte uitlegvideo. We leren je de basis van tekenen met simpele opdrachten. Dan ga je aan de slag en deel je je werk met de rest van de tekenaars . Zo inspireren we elkaar.

Waarom zou je mee doen?

Omdat je in vier dagen visueel leert communiceren. En omdat je meewerkt aan de visuele revolutie. Wij willen namelijk dat tekenen de tweede moedertaal wordt van iedereen.

Waarom? Omdat we elkaar dan beter begrijpen. Met een tekening kun je namelijk laten zien wat je bedoelt. Bijvoorbeeld in een presentatie, brainstorm of overleg. Laat ik een voorbeeld geven.

Denk aan een kast. En teken die kast eens op papier.

Als ik dit aan twintig personen vraag, dan tekent iedereen een andere kast. Een boekenkast, een kledingkast, groot, klein, etc. Iedereen heeft zijn eigen beeld bij een kast.

Maar laat ik eerst een kast laat zien. En vraag ik je dan om een kast te tekenen. Dan zitten jullie allemaal in één keer op één lijn. En dat is precies de kracht van tekenen. Op dezelfde lijn komen met elkaar. Of om het metaforisch te zeggen: zorgen dat we allemaal aan dezelfde boot bouwen.

Zo kan ik tijdens een presentatie mijn idee uitbeelden. Maar het is ook handig voor je briefing met de websitebouwer. Of je logo-ontwerper. Of als je een communicatieplan aan het maken bent.

Nu gaan we tijdens de tekenvierdaagse gaan we niet zó ver, maar we leren je wél de basis. Maar….

Heb je hier wel tijd voor?

Absoluut. Elke dagelijkse opdracht duurt namelijk maximaal 5 minuten. Dat past dus precies in je RSI-pauze en het stimuleert ook je creatieve kant, door iets anders met je handen te doen.

Doe je mee?

Meld je aan op www.tekenvierdaagse.nl en je ontvangt van ons een e-mail als we starten.

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

1 Comment


Janet


Ik heb me zojuist aangemeld, kan ik nog meedoen?

mvg Janet


Discussion