Waarom we een BetekenBos beginnen


Geschreven op 19-09-2016 in categorie Uncategorized

Bij de Betekenaar gebruiken we veel papier. Dat vinden we nou eenmaal fijn werken, maar het is ook zonde: het belandt meestal weer in de papierbak. Tijd om ons papierverbruik te compenseren en iets terug te doen voor de natuur: we gaan bomen planten! En om het nuttige met het aangename te combineren, maken we daar een klein feestje van.

We planten de bomen natuurlijk niet alleen maar omdat het leuk is. We willen graag iets terug doen voor het milieu. Dat is voor ons belangrijk. Met z’n allen hebben we tenslotte de zorg voor onze planeet.

Net als vele anderen doen we aan afvalscheiding. We brengen gebruikte kleding naar de kringloop en ruilen onze boeken. Ook laten we zoveel mogelijk de auto staan en komen we als het even kan op de fiets naar ons Visual Lab. Voor Bas en Marjolein is dat laatste best een eind vanuit Roelofarendsveen en Zoetermeer. Maar ondertussen blijft onze papierbak vol stromen. Dat bracht Mieke op het idee om bomen te gaan planten.

Hoeveel bomen planten we dan?

Het is lastig om te bepalen hoeveel papier we precies verbruiken en hoeveel bomen hier tegenover zouden moeten staan. We beginnen in ieder geval met 10 bomen: de start van een BetekenBos. En voor elke opdracht die we doen in de maand oktober planten we een extra boom!

betekenbos_2

Wanneer?

Op zaterdag 5 november gaan we samen met een groep visuele helden de bomen planten in natuurgebied de Ramenberg in Loenen. Dit doen we tijdens de Boomplantdag van Natuurmonumenten.

 

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

Discussion