Jij wilt Visual Recorder worden? In januari 2018 start de opleiding!


Geschreven op 04-10-2017 in categorie Uncategorized, Weblog

Op bijeenkomsten waar mensen samenkomen wordt veel kennis en ervaring uitgewisseld. Meestal gaat dit snel verloren als het niet goed wordt vastgelegd. Er wordt immers veel gepraat. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Haal jij graag naar boven waar het écht om gaat? Geloof je in de kracht van tekenen om de essentie in beeld te brengen? Je tekent al heel wat voor jezelf en anderen maar wilt dit nog beter kunnen doen? Dan is deze training iets voor jou.

Een visual recorder; wat is dat eigenlijk?

Dat is degene die op een bijeenkomst, congres of sessie de essentie van wat er besproken wordt live samenvat in een visueel verslag. Iemand die goed kan luisteren, de woorden filteren tot de kern en die visueel weergeven op groot papier. Daarbij líjkt het te gaan om het tekenen, maar dat is slechts de uitkomst van een proces dat iemand goed in de vingers moet krijgen.

In onze 3-daagse training Visual Recording leer je alles wat je moet kunnen als visueel verslaglegger. Van voorbereiding op de bijeenkomst tot de overdracht van het visueel verslag. Van afstemming met de opdrachtgever tot waar en hoe je begint aan je tekening.

De investering voor deze 3-daagse training tot visual recorder bedraagt EUR 1.995,- exclusief btw. Uiteraard ontvang je daarbij een werkboek en een set professionele visual recording stiften.

Als je deze training tot Visual Recorder wilt volgen, gaan we er van uit dat je over voldoende basiskennis beschikt en ervaring met tekenen in je werk hebt. Je tekent al langer, of hebt bijvoorbeeld eerder de online cursus of basistraining bij de Betekenaar gevolgd.

Interessant? Meld je dan direct aan door het formulier in te vullen.

Wanneer?

De trainingsdagen zijn dinsdag 23 januari, en dinsdag 13 februari en dinsdag 6 maart van 9.30 tot 16 uur. In de Alchemist, Koningin Wilhelminalaan 8 in Utrecht.

Wat ga je in die drie dagen training doen?

Het programma van de training ziet er grofweg zo uit:

Dag 1:
We doorlopen alle facetten van visual recording: wat is een visueel recording en waarom werkt het? Welke elementen zitten er in een visueel verslag, welke vaardigheden en materiaal heb je nodig om een goed visueel verslag te kunnen maken? We gaan oefenen met het filteren en vatten van de essentie.

Dag 2:
We gaan aan de slag met tekenen op groot papier. We leren je over structuren om je tekening in te delen. Je krijgt tips en tricks om netjes te schrijven. En we gaan oefenen met het live tekenen van presentaties aan de hand van filmpjes.

Dag 3:
Voordat je aan de slag kunt op een bijeenkomst is er voorbereiding. En naderhand is er ook nog eea te doen. Je leert hoe je een visual recording opdracht goed aanpakt; van voorbereiding (contact met de klant, inhoudelijke voorbereiding, welk materiaal heb je nodig), op de dag zelf (goede tekenplek uitkiezen, papier ophangen, eerste strepen op papier), tot nazorg (foto maken van tekening, digitaal bewerken etc).

Tussen de trainingsdagen door voer je huiswerkopdrachten uit, en kun je in een besloten Slack-kanaal je vragen stellen en uitwerkingen delen.

Na de training kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag.

De praktische informatie op een rij

  • trainingsdagen 23 januari, 13 februari en 6 maart
  • trainingstijden: 9.30 tot 16 uur
  • locatie: Koningin Wilhelminalaan 8 te Utrecht
  • investering EUR 1.995,- exclusief btw
  • je krijgt een werkboek en een set professionele Neuland stiften
  • na afloop kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag

De training kost EUR 1.995,- exclusief btw

Doe je mee? Meld je aan door het formulier in te vullen.

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

Discussion