Visueel communiceren: welke trainingen zijn er in 2018?


Geschreven op 12-12-2017 in categorie Weblog

Heb je het voornemen in 2018 (meer) te tekenen? Ons trainingsaanbod is komend jaar nóg meer gericht op twee behoeften: ervaren en het specifiek toepassingen van tekenen. 

De tekendag: als je de kracht van tekenen wilt ervaren

Als je net begint met het inzetten van tekenen als communicatiemiddel, dan heb je vaak nog geen helder idee over hoe het werkt. Laat staan over hoe je het wilt gebruiken. Daarom hebben we de ‘Tekendag’ ontwikkelt. Tijdens de tekendag gaan we aan de slag met basishandvatten om te tekenen, doen we tekenexperimenten en kan je kiezen uit een aantal inspiratieworkshops. Denk aan een eerste kennismaking met: visuele aantekeningen (sketchnotes), het tekenen van je verhaal (praatplaat) en het gebruik van tekeningen op groot formaat (flip-over tekenen).

De eerste tekendag heeft inmiddels plaatsgevonden. De dag was in no time uitverkocht en de reacties van deelnemers gingen van ‘wat inspirerend’ naar ‘wat fijn om nu zonder schroom te tekenen’ naar ‘wat gaaf om van elkaar te leren’. Ook de volgende dag staat in het teken van ‘leren door te doen’.

Schrijf je hier in voor de tekendag van maandag 26 maart te Utrecht.

Welke training volg je in 2018 als je vaardig wilt worden in een specifieke toepassing?

Tijdens de tekendag kan je al kennismaken met een aantal toepassingen. Het maken van sketchnotes, praatplaten en getekende flip-overs kent ook een verdiepende kant. Zo zijn er veel meer manieren om (aan)tekeningen voor jezelf te maken, sketchnotes, dan we op de tekendag aan bod kunnen laten komen. En ook rondom het maken van tekeningen voor anderen in de vorm van visuele verslagen, presentaties of het gebruiken van de flip-over valt veel te leren.

Heb je al een duidelijk beeld bij hoe je tekenen in je werk wilt toepassen, kies dan voor een verdiepende training. Voorafgaand aan de training ontvang je een aantal filmpjes met basis teken handvatten. Zo kunnen we tijdens de training (bijna) direct de verdieping opzoeken.

De verdiepende trainingen van 2018 zijn:

  • SketchnotesMeer begrijpen en onthouden met visuele (aan)tekeningen. exclusief voor de deelnemers aan deze training geven we ook een vervolgtraining waarin je leert hoe je een groot visueel verslag voor anderen kan maken.  Data voor sketchnotes: dinsdag 6 februari 2018 en dinsdag 13 maart 2018. Inschrijven kan hier.
  • Visuele gesprekken – Visualiseren om elkaar beter te begrijpen. Datum: donderdag 12 april. Inschrijven kan hier.
  • Visuele presentaties – Hoe je je verhaal krachtig visueel ondersteunt. Datum: donderdag 5 april. Inschrijven kan hier.
  • Meesterlijke flip-oversMeer aandacht, effect en interactie met visueel sterke flappen. Data: dinsdag 30 januari (vol) en donderdag 15 maart. Inschrijven kan hier.

Gebruik je tekenen al en wil je meer?

Pas je tekenen al een tijdje toe en wil je het breder inzetten? Of wil jij anderen meekrijgen in het tekenen? Dan is een van de trainingen waarin de toepassingen gekoppeld worden aan het volledig integreren in je werk interessant:

  • Opleiding Visual Recording – (start januari vol)  Heb je interesse, dan graag een mail naar info@debetekenaar.nl
  • Visueel leiderschap – (start januari vol) data summerschool en opleiding herfst 2018 volgen bij het openen van de inschrijving. Heb je interesse, dan graag een mail naar info@debetekenaar.nl
  • Train de trainer – data volgen bij het openen van de inschrijving. Heb je interesse, dan graag een mail naar info@debetekenaar.nl

In de tekening zie je alle open trainingen in een overzicht.

Toch liever samen met je collega’s tekenen?

En wil je niet alleen, maar samen met je collega’s een training? Dan overleggen we graag hoe we een incompany training kunnen laten aansluiten. Dit kan van 8 deelnemers tot een volledige tekendag van 150 personen. Ook is er de mogelijkheid aan te sluiten op toepassingen als proces tekenen, visueel brainstormen of bijvoorbeeld een korte inspiratiesessie.

Hopelijk tot in 2018!

 

 

 

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

Discussion