Online meeting cards – zo maak je snel zichtbaar wat je bedoelt


Geschreven op 24-05-2020 in categorie Weblog

Het online vergaderen heeft een flinke vlucht genomen – en zal nog vaker gebruikt worden dan we gewend waren… En dat zorgt voor nieuwe uitdagingen. Want met z’n allen turen naar een scherm vol met uitsnedes van poppetjes, soms met flabberende netwerkverbindingen, geluid dat gedeeltelijk of helemaal weg valt. Daar raken onze hersenen flink vermoeid van.

Wat dat betekent voor de interactie en het onderlinge begrip? Niet zoveel positiefs… Maar: je kunt ook hier eenvoudige tekeningen gebruiken! Niet afwachten of je vraag of opmerking in de chat wordt gelezen, snel duidelijk maken wat je boodschap is, zonder mensen meteen te onderbreken…Met online meeting cards laten zien wat je bedoelt
Online meeting cards zijn fysieke kaartjes die je voor je camera houdt om snel iets duidelijk te maken. In deze PDF vind je er alvast 8 stuks. Zónder tekst er bij, want die kun je er zelf – met een dikke zwarte stift voor de leesbaarheid – bij schrijven. Hoeven de anderen niet te gissen wat je bedoelt…

Print ze, knip ze uit, vul ze aan of teken zelf je eigen set (al dan niet met wat hulp!). En spreek met de andere deelnemers af wat jullie met ieder symbool bedoelen te zeggen…

Visuele toolbox (gratis download)

Wil je ook visueel aan de slag? Doe mee aan de visuele revolutie en download onze visuele toolbox met daarin een:

Download
  • E-boek over effectief vergaderen met tekenen.
  • Visual basics handout
  • Visual templates voor projecten

1 CommentDiscussion