Leren digitaal tekenen

In één dag leren eenvoudige digitale tekeningen te maken met iPad en Procreate

Digitaal tekenen met iPad en Procreate

Heb je de basisbeginselen van het zakelijk tekenen al redelijk onder de knie, heb je een iPad met het programma Procreate maar heb je geen idee waar je moet beginnen? Heb je wel wat Youtube tutorials gekeken maar zie je door de bomen het bos niet meer?  Dan is deze basistraining Procreate iets voor jou.

In een dag gaan we je aan de hand van eenvoudige tekenoefeningen wegwijs maken in de basismogelijkheden van Procreate, zodat je dat snel en simpel in je eigen tekeningen kunt toepassen.

Waarom Procreate?

Er zijn talloze tekenprogramma’s beschikbaar en ieder programma heeft zijn eigen voordelen, eigenaardigheden en toepassingen. Onze tekenaars werken meestal met Procreate: de mogelijkheden om te tekenen, aanpassingen te doen en te delen zijn voor de meeste toepassingen uitstekend. Het is een prettig en intuïtief programma waarin je snel wegwijs kunt worden.

Wat ga je leren?

Op deze dag gaan we aan de slag met de basisinstellingen voor een prettig en effectief gebruik van Procreate.

  • Je gaat je eigen set aan favoriete tekenpennen maken en gebruiken (en je ontvangt onze favorieten)
  • Je leert verschillende manieren van (in)kleuren en een kleurenpalet maken
  • Handig werken met lagen
  • Importeren en exporteren
  • Knippen, schuiven, plakken, samenvoegen
  • Een handige workflow bij het digitaal tekenen
  • Tips en trucs

Aan het eind van de dag ben je vertrouwd met de basismogelijkheden van Procreate en kun je goed en efficiënt aan de slag met het maken van tekeningen. Let op: ‘gevorderden’ toepassingen als het maken van je eigen brushes of het maken van animatiefilmpjes komen in deze basistraining niet aan bod!

Wat neem je mee?

Neem je iPad met (de laatste versie van) Procreate mee. Het is mooi als je een Apple Pencil hebt, maar niet noodzakelijk.

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons via mail om feedback en tips te vragen over de digitale tekeningen die je hebt gemaakt.
Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Hoe, waar en wanneer

  • Op vrijdag 28 mei van 9.30-16.00 uur. Dit is een online training via Zoom.
  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers, er is plek voor maximaal 10 deelnemers (NB zolang de coronamaatregelen gelden worden de trainingen vooralsnog online gegeven) 
  • Inclusief: handout en het Betekenboek van de Betekenaar (dit wordt per post thuisgestuurd)

Investering (prijzen zijn ex. BTW)

Early bird ticket: € 349,- (inschrijven tot 2 weken voor de training)
Normal ticket: €399,- (inschrijven in de laatste 2 weken)

Bovengenoemde prijs geldt bij bestelling én betaling binnen de aangegeven termijn. Wil of kun je niet online inschrijven en betalen, dan is inschrijving via een factuur mogelijk. Daar rekenen we €25,- administratiekosten voor. Bij afwijkende betalingsvoorwaarden van je organisatie, rekenen we de prijs van een Normal Ticket.

Na je aanmelding en betaling is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je altijd iemand anders in jouw plaats naar de training laten komen.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Je tickets bestel en betaal je eenvoudig via de knop hieronder.

Ticket bestellen

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.