Flitsende Flipovers II

Snel en goed input van een groep visueel vastleggen

Flitsende Flipovers

Informatie overbrengen, ophalen uit een groep en live verbeelden

Je hebt je sessie goed voorbereid en neemt je deelnemers enthousiast mee in je verhaal. Denk je. Maar je merkt dat deelnemers soms afdwalen en je niet altijd volgen. Je weet dat je meer uit de sessie kan halen en dat een betere visuele ondersteuning je daarbij gaat helpen. In je voorbereiding kan je al een hoop doen met visueel sterke flipovers. Je kan deelnemers bijvoorbeeld overzicht bieden door een programmaflap te maken. Ook kan je een uitleg die je doet visueel ondersteunen. 

Of: je begeleidt een brainstorm en al zwetend probeer je alles mee te schrijven wat er gezegd wordt. Je hebt een lamme hand, verliest het contact met de groep en eindigt met een paar volgekalkte flipovers. Die voor niemand meer te ontcijferen zijn…Tijdens groepsprocessen wil je dat waardevolle input wordt gehoord. Ook wil je dat de output helder en kernachtig is. Door mee te schrijven en tekenen tijdens een groepsproces kan je dit bereiken. We leren je hoe je dat kunt doen door te luisteren, structureren en verbeelden.

In deze training gaat het om het maken van flipovers die structuur bieden aan de groep en jouw verhaal ondersteunen en om het zichtbaar maken van informatie die tijdens een meeting geoogst wordt. Het gaat niet zozeer om mooie tekeningen, maar om de kern van wat er gezegd wordt vast te leggen. Niet zozeer in de rol van notulist, maar als interactieve begeleider en filteraar van de dingen die gezegd worden.

Voor wie is deze training?

Professionals (managers, consultants, facilitatoren, trainers, procesbegeleiders, programmamanagers, adviseurs) die bij het (bege)leiden van trainingen, meetings en processen:

  • informatie ophalen uit de groep en dat direct willen vastleggen op een flipover, en nu ontevreden zijn in de uitvoering daarvan
  • willen laten zien dat de input van deelnemers ‘gehoord’ wordt door het op de flipover vast te leggen in woord en beeld
  • tips en tricks willen om de de leesbaarheid van hun flipover handschrift in het moment te verbeteren;
  • de aandacht van de groep willen vasthouden tijdens het overbrengen van hun verhaal en daarin een krachtige visuele ondersteuning willen gebruiken;
  • meer visuele structuur en overzicht willen bieden om hun verhaal beter volgbaar te maken voor de groep;
  • bewuster de flipover willen inzetten als aanvulling of vervanging van de powerpoint/prezi.

Dit leer je

Je leert om tijdens een meeting de flipover in te zetten als middel om je informatie over te brengen.

Ook leer je hoe je voorafgaand aan je meeting al structuur in je flappen kunt aanbrengen. Je oefent met het maken van een flitsende programmaflap en hoe je een flap tijdens je verhaal stap voor stap kunt opbouwen. Ook leer je beter te schrijven en krijg je tips en tricks hoe over hoe je de interactie met de groep kunt sturen met behulp van de flip.

Je leert om tijdens een meeting de flipover in te zetten als middel om je informatie op te halen. Ook leer je hoe je van luisteren naar de groep tot een verbeelding op de flipover kan komen. Je oefent met het luisteren en verbeelden tijdens een brainstorm. Ook leer je beter te schrijven en krijg je tips en tricks hoe over hoe je de interactie met de groep kunt sturen met behulp van de flip.

Je leert in deze training NIET hoe je visuele werkvormen ontwerpt voor groepen (dat kun je leren in onze intensive Visueel Faciliteren).

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over de flappen die je wilt ontwerpen of gebruiken.

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Vervolg

Ben je toe aan een volgende stap? Dan kun je kiezen voor de Visueel Faciliteren Intensive, of voor Visual Recording Intensive.

Hoe, waar en wanneer?

  • Op dinsdag 25 mei 2021 van 09.30 – 16.30 uur – LIVE op locatie
  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers, er is plek voor maximaal 8 deelnemers (NB zolang er maatregelen gelden rond ‘social distancing’ houden we de groep kleiner en is er plaats voor maximaal 6 deelnemers)
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, handout, het Betekenboek van de Betekenaar en een professionele set Neuland flipover markers

In-company training op maat kan natuurlijk ook, neem daarvoor contact op.

Investering (prijzen zijn ex. BTW)

Early bird ticket: € 449,- excl. BTW (inschrijven tot 14 dagen voor de training)
Normal ticket: € 469,- (inschrijven in de laatste 2 weken)

Bovengenoemde prijs geldt bij bestelling én betaling binnen de aangegeven termijn. Wil of kun je niet online inschrijven en betalen, dan is inschrijving via een factuur mogelijk. Daar rekenen we €25,- administratiekosten voor. Bij afwijkende betalingsvoorwaarden van je organisatie, rekenen we de prijs van een Normal Ticket.

Na je aanmelding en betaling is annuleren niet meer mogelijk, wel kun je altijd iemand anders in jouw plaats naar de training laten komen.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Inschrijven

Bestel je ticket via de button hieronder.

Ticket bestellen

 

Liever online leren tekenen?

Dan kun je je inschrijven voor onze online cursus Begrijpend Tekenen. Je hebt de keuze uit de Basis of Basis + Verdiepingsmodules (er is een Verdiepingsmodule Flipover Tekenen).  In je eigen tempo, van achter je computer op het tijdstip dat het jouw uitkomt. Je hebt een jaar lang toegang tot alle lessen en de online community.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.