De Tekendag

Een dag vol met visuele workshops

Tekendag

In verband met Corona maatregelen is de najaarseditie 2020 helaas geschrapt. Zodra er een nieuwe datum bekend is, lees je dat hier en in onze nieuwsbrief. 

Een dag tjokvol inspiratie en verschillende tekentoepassingen voor de startende visueel denker

Wil je ideeën zichtbaar maken, zodat anderen je verhaal beter begrijpen? Of je omgeving helpen gedachten en plannen duidelijker over te brengen, om beter samen te werken? Of wil je tekenen gebruiken in interactie met anderen om hiermee een dialoog op gang te brengen?

Kom dan in één inspirerende en intensieve dag leren hoe je dat op verschillende manieren met tekenen kunt doen! Kom naar de Tekendag!

Hoe helpt de Tekendag je?

In één intensieve en inspirerende dag leer je hoe je zelf eenvoudig tekeningen kunt maken én gebruiken. Je leert abstracte begrippen in beeld te brengen, en hoe je je eigen ideeën visueel maakt voor anderen. Je maakt kennis in verschillende workshops met diverse toepassingen van tekenen, zodat je oefent met dát wat jij in je werk het best kunt gebruiken. We laten je zien wat er allemaal mogelijk is, op een haalbare manier!

In de ochtend leren we je in korte tijd de fijne kneepjes van het eenvoudig visualiseren: waarom tekenen zo goed werkt en hoe je dat praktisch kunt doen. In de middag ga je daar verder mee oefenen, in twee workshops naar keuze.

Je kunt kiezen tussen:

Visueel vergaderen – Wil je vooral (aan)tekeningen leren maken voor je collega’s tijdens de vergadering? Of je inbreng tijdens de vergadering ondersteunen met tekeningen? In deze workshop oefen je met het tekenen bij je vergadering.

Flipover tekenen – In deze workshop leer je tekenen en schrijven op groot formaat. Wil je voor een groep de flipover gebruiken? En je flappen leren gebruiken als visuele ondersteuning bij je sessie of training? In deze workshop leer hoe je flitsende flappen kunt maken.

Praatplaat tekenen – Wil je graag je boodschap visueel kracht bijzetten, zodat je de aandacht vasthoudt en de ander je verhaal begrijpt? Tijdens deze workshop oefen je hoe je een verhaal visueel kunt maken.

Visuele gesprekken – Wil je je gesprekken op een visuele manier ondersteunen? Én wat er besproken wordt in beeld brengen zodat je een gezamenlijk beeld krijgt? In deze workshop oefen je met het tekenen bij je gesprek.

Tekenmeters – Wil je een vliegende start maken met je visuele bibliotheek? En met behulp van praktische oefeningen je associatievermogen een boost geven, zodat je sneller weet ‘wat je kunt tekenen’? In deze workshop ga je daar meters mee maken!

Aan het eind van de Tekendag

  • weet je waarom tekenen zo goed werkt – voor jezelf en met anderen
  • weet je hoe je eenvoudig allerlei concrete én abstracte zaken in beeld kunt brengen
  • heb je een start gemaakt met je persoonlijke beeldenbibliotheek, die je overal kunt gebruiken
  • kun je verschillende tools en effecten toepassen om je tekeningen te verlevendigen
  • heb je verschillende toepassingen geoefend en ervaren hoe krachtig tekenen voor jezelf en met anderen is
  • heb je ervaren hoe visueel werken werkt en heb je een hoofd vol ideeën en een rugzak vol vaardigheden en toepassingsmogelijkheden.

Oefenen op de #tekendag! pic.twitter.com/ibhkeSe0Vd

— de Betekenaar (@deBetekenaar) 10 oktober 2017

Na afloop

Na afloop van de Tekendag ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt. Want dan begint het tekenwerk pas écht!

Waar en wanneer?

Datum en locatie: in verband met Corona maatregelen is de najaarseditie 2020 geschrapt. Zodra er een nieuwe datum bekend is, vermelden wij dit hier en in onze nieuwsbrief.

Inclusief: Koffie/thee, een overheerlijke lunch, en goodiebag met een eigen set tekenmateriaal plus het Betekenboek
Vragen: Lees de Tekendag FAQ

Ervaringen van anderen

Heel fijn, de afwisseling in verschillende toepassingen leren. Erg leuk opgezet, toegankelijk voor iedereen, verrassend leerzaam. Goede planning. Slimme terugkoppeling als afsluiter! – Diane Breemer

Iedereen kan tekenen ? het wordt zodanig behapbaar gemaakt, dat iedereen het kan. Echt leuk! – Martiene van Dis

Ik heb een nieuw instrument in handen gekregen, waarmee ik op een leuke en inspirerende manier mijn verhaal kan verduidelijken. – Judith van Roon

Wat ik heb ervaren? Dat het zeer inspirerend is. Dat er direct gewerkt werd om tekeningen te verzamelen, van de trainers en ook van elkaar. Toen ik het pand verliet en in de auto zat merkte ik dat ik de hele dag in een bruisende, inspirerende, creatieve bubbel had geleefd. In de auto moest ik me weer moeite doen om me te focussen voordat ik ging rijden. – Mirjam Dekker

Investering (ex. BTW)

Early bird ticket: € 399,- ex BTW – inschrijven tot 1 maand voor de Tekendag
Normaal ticket: € 449,- ex BTW  – inschrijven in de maand voor de Tekendag

Bovengenoemde prijs geldt bij bestelling én betaling binnen de aangegeven termijn. Bij afwijkende betalingsvoorwaarden van je organisatie, rekenen wij de prijs van een Normal Ticket.

Download hier de PDF met onze Algemene voorwaarden trainingen 2020.

Liever een ticket op factuur? Dat kan. Wij rekenen hiervoor € 25,- administratiekosten ex BTW (€ 30,25 inclusief BTW). Stuur hiervoor een mail naar info@debetekenaar.nl. Vermeld daarin je contactgegevens, het factuuradres en evt. kostenplaats, jouw voorkeur voor de workshops (1e, 2e en 3e voorkeur) en evt. dieetwensen.

Inschrijven?

Bestel je ticket via de button hieronder.

Ticket bestellen

Let op:

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing. Tot 8 weken voor de Tekendag kun je kosteloos annuleren. Daarna is kosteloos annuleren niet meer mogelijk: je krijgt geen geld terug (maar je mag altijd iemand anders in je plaats laten deelnemen).

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.