Tekenen met je Team 2daagse

Leer je teammeetings visueel te ondersteunen

Tekenen met je team

Visuele tools om je teammeetings te ondersteunen

Je loopt er waarschijnlijk vaker tegen aan. Stroperige overleggen, projecten die niet goed van de grond lijken te komen, een strategische sessie die niet oplevert wat je er van hoopt… Samenwerken met anderen is namelijk niet eenvoudig. Toch kan het helderder. Simpeler. En doeltreffender. We leren je graag hoe je dat met visuele tools kunt doen.

In deze training gaat het niet om het tekenen, maar om hoe je met visueel werken en getekende plaatjes de samenwerking in je team kunt verbeteren. Hoe je elkaar sneller en beter begrijpt, beter informatie overbrengt, hoe je makkelijker tot nieuwe ideeën komt, waarbij je iedereen betrokken houdt. Tekenen helpt, maar het gaat niet om tekeningen máken!

We leren je te werken met werkvormen waarbij je gebruik maakt van de kracht van visualiseren (en tekenen). Werkvormen voor zaken waar je nu al aan werkt, of dingen
die al regelmatig met je team doet. Een alternatieve manier om bepaalde manieren van samenwerken en overleggen uit te voeren.

Voor wie is deze training?

Professionals (managers, consultants, facilitatoren, procesbegeleiders, adviseurs, teamleiders, coaches) die bij het (bege)leiden van meetings en processen interactief met een groep aan de slag gaan en daarbij

  • visuele ondersteuning willen kunnen gebruiken om sneller tot de kern te komen
  • input uit de groep zichtbaar willen kunnen maken om betrokkenheid en eigenaarschap te creëren
  • informatie uit de groep in handige visuele structuren willen oogsten en zo deelnemers het gevoel geven dat ze ‘gehoord’ zijn
    praktische handvatten willen om dat simpel te kunnen doen.

Dit leer je

Je leert om je meeting voor te bereiden en keuzes te maken voor effectieve werkvormen. Je leert tijdens een meeting de flipover in te zetten als middel om informatie uit de groep op te halen, en hoe je in je voorbereiding al structuur in je flappen kunt aanbrengen. Je oefent met het maken van een flap waarmee je informatie oogst. Met tips en tricks weet je ervoor te zorgen dat je de belangrijkste informatie visueel maakt op de flip.

Je leert in deze training NIET hoe je informatie aan een groep overbrengt (dat kun je leren in de training Flitsende Flipovers I).
Ook leer je niet hoe je visuele werkvormen ontwerpt voor groepen (dat kun je leren in onze intensive Visueel Faciliteren).

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over het toepassen van visuele tools in je sessie.
Daarnaast ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Vervolg

Ben je toe aan een volgende stap? Dan kun je kiezen voor de Visueel Faciliteren Intensive, of voor Visual Recording Intensive.

Hoe, waar en wanneer?

  • Deze intensive bestaat uit twee opeenvolgende dagen: donderdag 26 en vrijdag 27 november 2020 van 09.30 – 16.30 uur
  • In deze training is plaats voor maximaal 8 deelnemers, de training gaat door bij min. 4 deelnemers
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, boek Tekenen met je Team, het Betekenboek van de Betekenaar en een professionele set Neuland flipover markers

Investering (prijzen zijn ex. BTW)

De investering voor deze 2-daagse intensive bedraagt EUR 1.479,- exclusief btw. Je ontvangt daarbij het boek Tekenen met je Team, een werkboek, het Betekenboek en een set professionele Neuland flipover markers. Als je je inschrijft vóór 26 oktober 2020 profiteer je van een Early Bird tarief van € 1.249,- exclusief BTW.

Indien je na inschrijving onverhoopt wilt/moet annuleren dan kan dit tot twee maanden voor aanvang kosteloos. Bij latere annulering is restitutie niet mogelijk, maar kan je iemand anders jouw plaats laten innemen.

Download hier de PDF met onze Algemene voorwaarden trainingen 2020.

Aanmelden?

Je kunt je inschrijven via dit online formulier.

 

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.