Visual Practitioner

Jaarprogramma: Leer visueel werken als een Betekenaar

Visual Practitioner jaarprogramma

Tekenen volledig integreren in jouw werk als professional: met het jaarprogramma Visual Practitioner leer je het. Na dit jaarprogramma is het visueel werken een way of life; tekenen is hierna onlosmakelijk verbonden met jou en je werkpraktijk.

Helder communiceren, effectief samenwerken en inspirerend begeleiden: als Betekenaars weten we als geen ander hoe je de kracht van het visualiseren kunt benutten om méér voor elkaar te krijgen. We weten ook precies wat je op welk moment kunt inzetten en hoe je dat kunt aanpakken. En dat leren we je. In de breedte én diepte, in een kleine groep, met veel persoonlijke aandacht en vooral heel veel dóen. Want visualiseren moet je vooral ‘in de vingers’ krijgen: door krachtige tekeningen en betekenisvolle beelden te leren maken en de verschillende toepassingen van het tekenen te doorgronden en te oefenen. Zowel tijdens de opleidingsdagen als daarbuiten.

Wat doet een Visual Practitioner?

Een Visual Practitioner is een professional die gespecialiseerd is in het inzetten van visuele tools en methodes om informatie en kennis te vergaren, creëren en vast te leggen. Door tekenen te gebruiken in offline en online sessies en bij interacties met anderen, zorgt een Visual Practitioner voor effectieve, creatieve en inspirerende communicatie en samenwerking.

Voor wie is dit jaarprogramma?

Dit jaarprogramma is voor jou als je er klaar voor bent om met visualiseren echt het onderscheid te maken. 

Je wil visualiseren als tool kunnen inzetten: 

  • om informatie op te halen en te verbeelden, 
  • kennis op een passende visuele manier te delen, 
  • processen en sessies visueel te ondersteunen om tot een beter resultaat te komen. 

Dit programma past bij jou als je veel werkt in interactie met anderen en je in die interactie visuele tools wil inzetten. Je hoeft niet goed te kunnen tekenen om aan dit programma deel te nemen. Wel verwachten we dat je de kracht van tekenen al hebt ervaren.

Voordat je je definitief inschrijft voor het Jaarprogramma, plannen we een kennismakingsgesprek met je. Hierin willen we graag van je weten met welke intentie je meedoet en of je gedurende het programma in staat bent om het geleerde toe te passen in de praktijk en hierop te reflecteren. In dit gesprek onderzoeken we ook of onze manier van trainen aansluit bij jouw behoefte. 

Hoe het Jaarprogramma Visual Practitioner eruit ziet

Tijdens de verschillende blokken leer je visualiseren op verschillende formaten, en zowel analoog en digitaal te werken. Ook besteden we aandacht aan het inzetten van tekeningen en visuele tools bij online sessies en bijeenkomsten.

Tussen de opleidingsdagen door hebben de deelnemers vijf maal een (online) intervisiesessie van ca 2 uur onder begeleiding van één van de Betekenaars. Deze worden in overleg gepland tijdens het eerste blok. Op twee momenten (na blok 3 en 5) voer je zelfstandig een stage/proefopdracht uit waarin je het geleerde inzet in de praktijk.

Terugkomdag

Op de terugkomdag op maandag 13 december 2021 van 10.00 tot 16.30 uur delen we nog een keer alle leerervaringen met elkaar en gaan we in op jullie praktijkervaringen en jullie vragen daarbij. 

Hoe, waar en wanneer?

Trainingstijden: van 9.30 tot 16.30 uur

Locatie: in Utrecht

Het Jaarprogramma gaat van start bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.

Investering: het Early Bird tarief bedraagt EUR 9.979,- exclusief btw bij inschrijving vóór 1 december 2020. Schrijf je in na 1 december dan is het EUR 10.479,-

In dit jaarprogramma is inbegrepen: 

Een uitgebreide set aan professioneel tekenmateriaal van Neuland, een selectie vakboeken, toegang tot onze volledige online cursus Begrijpend tekenen en alle tekenmaterialen waarmee we tijdens de trainingsdagen werken. 

Vanzelfsprekend is er een fijne catering waarbij rekening gehouden wordt met dieetwensen. 

Het jaarprogramma wordt verzorgd door Betekenaars met ieder hun eigen specialisatie en door externe professionals. 

Interesse?

Je kunt via dit formulier je interesse kenbaar maken. Na ontvangst plannen we een kennismakingsgesprek in. Als je je na deze afspraak inschrijft, ontvang je van ons een bevestiging van aanmelding en de factuur. Betaling dient binnen 30 dagen na factuurdatum en vóór aanvang van de opleiding te geschieden. Bij afwijkende betalingsvoorwaarden van je organisatie, vervalt de Early Bird korting en rekenen we de prijs van €10.479. Het is in overleg mogelijk de betaling in maximaal 4 termijnen te voldoen, neem daarvoor contact met ons op.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.