Visual Recording Intensive

De essentie van sessies in beeld brengen

Visual Recording Intensive

Op bijeenkomsten waar mensen samenkomen wordt veel kennis en ervaring uitgewisseld. Meestal gaat dit snel verloren als het niet goed wordt vastgelegd. Er wordt immers veel gepraat. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Haal jij graag naar boven waar het écht om gaat? Geloof je in de kracht van tekenen om de essentie in beeld te brengen? Je tekent al heel wat voor jezelf en anderen maar wilt dit nog beter kunnen doen? Of wil je je als zelfstandig Visual Recorder vestigen? Dan is deze vierdaagse training iets voor jou.

Een visual recorder; wat is dat eigenlijk?

Dat is degene die op een bijeenkomst, congres of sessie de essentie van wat er besproken wordt live samenvat in een visueel verslag. Iemand die goed kan luisteren, de woorden filteren tot de kern en die visueel weergeven op groot papier. Daarbij líjkt het te gaan om het tekenen, maar dat is slechts de uitkomst van een proces dat iemand goed in de vingers moet krijgen.

Voor wie is deze training?

Professionals (zoals facilitatoren, trainers, procesbegeleiders, adviseurs) die

 • met behulp van visuele verslagen van sessies willen bijdragen aan het begrip en overzicht van deelnemers
 • een aantrekkelijke en heldere visuele weergave van het gedeelde willen kunnen vormgeven
 •  in de vingers willen krijgen welke aanpak ze moeten volgen om effectieve en waardevolle visuele verslagen voor anderen te kunnen maken
 • visual recording als dienst willen aanbieden.

Dit leer je

In onze 4-daagse Visual Recording Intensive leer je alles wat je moet kunnen als visueel verslaglegger. We leren je de essentie te filteren, informatie te ordenen en structureren, een visueel verslag vorm te geven en hoe je dat op een goede manier aanpakt.

Wat moet je kunnen en kennen?

Als je deze opleiding tot Visual Recorder wilt volgen, gaan we ervan uit dat je over voldoende basiskennis beschikt en ervaring met tekenen in je werk hebt. Je tekent al langer, of hebt bijvoorbeeld eerder de online cursus of training Visual Notes, Tekenmetertraining of Flitsende Flappen training bij de Betekenaar gevolgd. Twijfel je of je voldoende basiskennis/ervaring hebt? Neem dan contact op om dat met ons te bespreken.

Hoe, waar en wanneer?

 • De vier trainingsdagen vinden plaats in het late voorjaar: donderdag 3 juni, vrijdag 4 juni en vrijdag 11 juni en vrijdag 18 juni 2021 – LIVE op locatie in Utrecht
 • trainingstijden: 9.30 tot 16 uur
 • locatie: Europalaan 2, Utrecht
 • De opleiding gaat van start bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers
 • investering EUR 2.749,- exclusief btw (bij inschrijving vóór 30 april 2021 profiteer je van een Early Bird tarief van €2499,- excl btw)
 • inclusief toegang tot onze online cursus Begrijpend Tekenen
 • inclusief koffie/thee, versnaperingen, lunch, naslagboek, tekenboek, insteekmap en set professionele Neuland stiften
 • na afloop kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag

Ter voorbereiding vooraf doorloop je de online training Begrijpend Tekenen van de Betekenaar.

dav

Wat ga je in die vier dagen doen?

Het programma ziet er in grote lijnen zo uit:

Dag 1:
De eerste dag staat in het teken van het filteren van informatie en vatten van de essentie. Natuurlijk gaan we ook kijken naar wat een visual recording precies is, waarom het zo goed werkt en wat de anatomie van een visueel verslag is.  Je krijgt tips en tricks om duidelijk en leesbaar te schrijven. En we gaan veel oefenen met het live tekenen op verschillende formaten. Natuurlijk besteden we ook aandacht aan het maken van digitale visuele verslagen.

Dag 2:
We zetten het oefenen met het filteren en vatten van de essentie voort en gaan daarbij een stap verder. Dit is en blijft de basis skill van een goede visual recorder! In dag 2 ligt de nadruk op het ordenen en structureren van de informatie die je hebt gefilterd. om het overzicht voor de ander te geven. Je leert ordening en hiërarchie aan te brengen in je visuele verslag.

Tussen de twee blokken door voer je huiswerkopdrachten uit, en kun je in een besloten Slack-kanaal je vragen stellen en uitwerkingen delen.

Dag 3:
De derde dag staat in het teken van vorm en compositie. Hoe gebruik je kleur optimaal en welke varianten zijn er om te structureren. We gaan natuurlijk weer veel tekenmeters maken op verschillende formaten en met verschillend materiaal.

Dag 4:
Voordat je aan de slag kunt op een bijeenkomst is een goede praktische en inhoudelijke voorbereiding noodzakelijk. We besteden deze dag aandacht aan deze voorbereiding en tal van andere praktische zaken. Ook staan we stil bij ondernemerschap en digitaal tekenen.

Na de opleiding kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag.

Investering (prijzen zijn excl BTW)

De investering voor deze 4-daagse intensive bedraagt EUR 2.749,- exclusief btw. Je ontvangt daarbij een naslagwerk, werkboek, een set professionele visual recording stiften én toegang tot onze online (basis)cursus. Als je je inschrijft vóór 1 mei 2021 profiteer je van een Early Bird tarief van € 2499,- exclusief BTW.

Betaling dient binnen 30 dagen na factuurdatum en vóór aanvang van de Intensive te geschieden. Bij afwijkende betalingsvoorwaarden van je organisatie, vervalt de Early Bird korting en rekenen we de prijs van € 2.749,-.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Aanmelden? Je kunt je inschrijven via dit online formulier.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.