Visual recording

Vang de rode draad van bijeenkomsten in beeld

Visual recording

De essentie tekenen voor een ander

Op bijeenkomsten waar mensen samenkomen wordt veel kennis en ervaring uitgewisseld. Meestal gaat dit snel verloren als het niet goed wordt vastgelegd. Er wordt immers veel gepraat. Maar waar gaat het nu eigenlijk om? Haal jij graag naar boven waar het écht om gaat? Geloof je in de kracht van tekenen om de essentie in beeld te brengen? Je tekent al heel wat voor jezelf en anderen maar wilt dit nog beter kunnen doen? Dan is deze training iets voor jou.

Een visual recorder; wat is dat eigenlijk?

Dat is degene die op een bijeenkomst, congres of sessie de essentie van wat er besproken wordt live samenvat in een visueel verslag. Iemand die goed kan luisteren, de woorden filteren tot de kern en die visueel weergeven op groot papier. Daarbij líjkt het te gaan om het tekenen, maar dat is slechts de uitkomst van een proces dat iemand goed in de vingers moet krijgen.

In onze 5-daagse opleiding Visual Recording leer je alles wat je moet kunnen als visueel verslaglegger. Van voorbereiding op de bijeenkomst tot de overdracht van het visueel verslag. Van afstemming met de opdrachtgever tot waar en hoe je begint aan je tekening. Een aantal stage opdrachten vormen onderdeel van de opleiding.

De investering voor deze 5-daagse opleiding tot visual recorder bedraagt EUR 2.999,- exclusief btw. Je ontvangt daarbij een werkboek,  een set professionele visual recording stiften én toegang tot onze online (basis)cursus

Als je deze opleiding tot Visual Recorder wilt volgen, gaan we er van uit dat je over voldoende basiskennis beschikt en ervaring met tekenen in je werk hebt. Je tekent al langer, of hebt bijvoorbeeld eerder de online cursus of basistraining bij de Betekenaar gevolgd.

Wanneer?

De trainingsdagen zijn vrijdag 27 september, 1 november 2019, 22 november 2019, 7 februari 2020 & 6 maart 2020 van 9.30 tot 16 uur. In ons Visual Lab aan de Europalaan 2 in Utrecht. Er is plaats voor maximaal 6 deelnemers.

Wat ga je in die vijf dagen opleiding doen?

Het programma ziet er grofweg zo uit:

Dag 1:
We doorlopen alle facetten van visual recording: wat is een visueel recording en waarom werkt het? Welke elementen zitten er in een visueel verslag, welke vaardigheden en materiaal heb je nodig om een goed visueel verslag te kunnen maken? We starten met de basis van het filteren van informatie en vatten van de essentie.

Dag 2:
We zetten het oefenen met het filteren en vatten van de essentie voort en gaan daarbij een stap verder. Dit is en blijft de basis skill van een goede visual recorder!  We leren je over structuren om je tekening in te delen. Je krijgt tips en tricks om netjes te schrijven. En we gaan oefenen met het live tekenen van korte presentaties aan de hand van video’s.

Dag 3:
We gaan aan de slag met tekenen op groot papier. Dat werkt toch net even anders dan op een A3tje. Je oefent deze dag met het live tekenen van langere presentaties aan de hand van video’s. Dit doen we in een flink tempo achter elkaar door net als op een echt congres. Na deze dag ben je klaar om een stage opdracht uit te voeren.

Dag 4:
Voordat je zelfstandig aan de slag kunt op een bijeenkomst is er voorbereiding. Je leert hoe je een visual recording opdracht goed aanpakt; een goede voorbereiding (contact met de klant, inhoudelijke voorbereiding, welk materiaal heb je nodig) is het halve werk. Ook deze dag oefen je weer met het live tekenen van langere presentaties aan de hand van video’s.

Dag 5:
Hoe ga je te werk(goede tekenplek uitkiezen, papier ophangen, eerste strepen op papier)op de dag van de visual recording? Hoe zorg je hierbij goed voor jezelf? En welke nazorg (foto maken van tekening, digitaal bewerken etc)doe je? Deze aspecten komen aan bod op dag 5 van de training. En natuurlijk oefen je weer met het live tekenen van langere presentaties aan de hand van video’s.

Tussen de opleidingsdagen door voer je huiswerkopdrachten uit, en kun je in een besloten Slack-kanaal je vragen stellen en uitwerkingen delen.

Stage opdrachten
Tussen dag 3 en 4 is ruimte voor het uitvoeren van stageopdrachten; dus een echte visual recording uitvoeren voor een echte opdrachtgever. Je gaat zelf op zoek naar een geschikte stage opdracht. Waar nodig helpen we je hierbij.

Na de opleiding kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag.

 

De praktische informatie op een rij

  • opleidingsdagen vrijdag 27 september, 1 november 2019, 22 november 2019, 7 februari 2020 & 6 maart 2020
  • trainingstijden: 9.30 tot 16 uur
  • locatie: Europalaan 2, Utrecht
  • maximaal 6 deelnemers
  • investering EUR 2.999,- exclusief btw
  • je krijgt een werkboek en een set professionele Neuland stiften
  • inclusief toegang tot onze online (basis) cursus
  • na afloop kun je als zelfstandig visual recorder aan de slag

De opleiding kost EUR 2.999,- exclusief btw

Enthousiast geworden? Je kunt je nu aanmelden voor de opleiding die start op vrijdag 27 september 2019.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.