Visueel Faciliteren

Sessies visueel begeleiden naar een zichtbaar en inspirerend resultaat

Visueel Faciliteren Intensive

Sessies begeleiden naar een zichtbaar en inspirerend resultaat

Heb je vaak te maken met meetings die traag en onoverzichtelijk lopen? Wordt er vaak in cirkels rond een onderwerp gedraaid en blijft echt resultaat uit? Dan heb je vast de behoefte om dat anders aan te pakken. Wil je meer overzicht bieden en met een opbouwende energie vanuit de groep samen creëren? En elke sessie zichtbaar een stap verder te komen als groep? Met een tastbaar resultaat? Gebruik dan de energie en kracht van het visualiseren in een groepsproces. Leer hoe je sessies visueel kunt faciliteren in onze vierdaagse Intensive Visueel Faciliteren.

Een Visueel Facilitator; wat is dat eigenlijk?

Een professional die een groepsproces begeleidt en faciliteert, en daarbij gebruik maakt van visuele tools en werkvormen. Het is iemand die een visuele structuur voor een meeting ontwikkelt en daarmee aan de groep laat zien waar zij naartoe werken. Ook is het degene die ervoor zorgt dat de groep zelf al tekenend tot resultaat kan komen. De Visueel Facilitator maakt daarbij o.a. gebruik van visuele templates en werkvormen en weet wanneer welk visueel hulpmiddel nuttig kan worden ingezet.


Voor wie is deze Intensive?

Professionals (facilitatoren, trainers, procesbegeleiders, programmamanagers, adviseurs, managers en consultants) die bij het (bege)leiden van meetings, sessies en processen:

  • ervaren dat deelnemers moeite hebben het geheel/proces/doel te overzien en/of er een goede bijdrage aan te leveren, en die behoefte hebben aan een helder overzicht waar mensen houvast aan hebben en betrokken bij zijn
  • ervaren dat er in meetings weinig energie, aandacht en betrokkenheid is, en die graag willen verhogen
  • graag meer plezier en effectiviteit in projecten, sessies en samenwerking willen brengen.

Dit leer je

In onze 4-daagse Intensive Visueel Faciliteren leer je alles wat je moet kunnen als Visueel Facilitator. Je leert hoe je een visuele meeting ontwerpt die past bij de groep waarmee je werkt. Ook leer je hoe je een groep zelf laat tekenen. Je leert visuele templates en werkvormen ontwerpen en gebruiken in een groepsproces. In je rol ben je interactief aan de slag met de groep.

Je leert NIET hoe je een visueel verslag maakt van een gesprek of meeting (dat kun je leren in onze training Visual Notes en de intensive Visual Recording).

Wat moet je kunnen en kennen?

Als je deze opleiding tot Visueel Facilitator wilt volgen, gaan we er van uit dat je al langere tijd groepsprocessen begeleid en ervaring hebt met tekenen in je werk. Je hebt bijvoorbeeld al de eendaagse training ‘Flitsende Flappen’, ‘Visuele Gesprekken’ of ‘Tekenen met je team’ bij de Betekenaar gevolgd. Twijfel je of je voldoende basiskennis/ervaring hebt? Neem dan contact op om dat met ons te bespreken.

Het programma

Hoe, waar en wanneer?

  • Deze Intensive bestaat uit vier trainingsdagen, begeleid door 2 Betekenaars: op maandag 8 november, dinsdag 9 november, dinsdag 30 november en donderdag 9 december 2021 van 9.30 tot 16.30 uur.
  • locatie: op onze trainingslocatie, Europalaan 2 in Utrecht
  • De opleiding gaat van start bij minimaal 4 deelnemers. Er is plaats voor maximaal 8 deelnemers.
  • investering EUR 2.749,- exclusief btw (Early Bird tarief is €2499,- excl BTW)
  • inclusief koffie/thee, versnaperingen en lunch, werkboek, en een set professionele Neuland stiften, toegang tot onze online cursus en het Betekenboek van de Betekenaar

Toe aan een vervolg?

Wil je nog meer facetten van het tekenen in je werk ontdekken en jezelf ontwikkelen tot Visueel Leider? Volg dan de Intensive ‘Visual Recording’ of ‘Praatplaat Facilitator’ en/of een van onze Masterclasses om je visuele vaardigheden uit te breiden.

Investering (prijzen zijn excl. BTW)

De investering voor deze 4-daagse intensive bedraagt EUR 2.749,- exclusief btw.

Betaling dient binnen 30 dagen na factuurdatum en vóór aanvang van de Intensive te geschieden.

Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.

Inschrijven? Vul het formulier in.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.