Visual Notes

Je hoofd erbij houden tijdens je (online) meetings

Visual Notes

Meer begrijpen en onthouden met visuele aanTekeningen

Kun jij je eigen aantekeningen van (online) vergaderingen vaak niet meer ontcijferen?  Laat staan dat je onthouden hebt wat er ook alweer gezegd werd? Wil je met je aantekeningen nog meer kunnen focussen op de essentie? Of wil je meer onthouden van webinars
Dan is de training Visual Notes iets voor jou. Een training die je leert hoe je door middel van getekende aantekeningen beter en meer onthoudt van wat je hoort.

Hoe helpt tekenen je daar bij?

Tijdens een meeting helpt het maken van sketchnotes / visuele aantekeningen om:

  • te focussen op de kern van het verhaal;
  • voor jezelf inzicht en overzicht te creëren, door de belangrijke punten te filteren en te structureren op papier;
  • beter te onthouden, omdat je beelden makkelijker onthoudt dan hele lappen tekst;
  • een sterke samenvatting te maken die je helpt om makkelijker de inhoud te reproduceren.

Voor wie is deze training?

Deze training is voor professionals die

  • de kracht van beeld willen kunnen gebruiken om meer te focussen, betere aantekeningen te maken en meer te onthouden. Je leert informatie vast te leggen met eenvoudige tekeningen, woorden en andere visuele elementen;
  • de eerste stap willen zetten naar het maken van beeldverslagen (visual recording) van sessies en bijeenkomsten, voor anderen.

Wat je leert tijdens de training Visual Notes

Je leert beter en dieper te luisteren, belangrijke informatie te filteren en te verbeelden voor jezelf. Je leert hoe je structuur aan kunt brengen in je visual notes.

Je leert NIET hoe je visuele verslagen maakt voor anderen, op groot formaat papier (dat leer je tijdens onze Visual Recording Intensive).

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over de visual notes die je maakt.

Na afloop van de training ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Hoe, waar en wanneer?

  • dinsdag 1 juni 2021 van 09.30-16.00 uur.
  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers*, er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Zolang de corona-maatregelen van kracht zijn, hanteren we zelfs een maximum van 6 deelnemers in deze training indien live.
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht* (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie en thee met lekkers, lunch, materialenset, tekenboek, handout, Symbolenboek van De Betekenaar. Bij een online training krijg je het Betekenpakket thuisgestuurd.

* Onder voorbehoud van steeds veranderende maatregelen die door de overheid worden gesteld, vinden onze training of live of per Zoom plaats. Indien een training via Zoom plaats vindt, wordt het tekenmateriaal en de handout per post toegestuurd. De dag wordt dan gegeven op de geplande trainingsdatum en -tijd.

In-company training op maat kan natuurlijk ook, neem daarvoor contact op.

Investering (prijzen zijn ex. BTW)

Liever online leren tekenen, inclusief Betekenbundel?

Wil je aan de slag met zakelijk tekenen, in je eigen tempo, met een fijn startpakket aan materiaal en eventueel 1-op-1 coaching? Dan is het Eerste Hulp Bij Tekenen pakket iets voor jou. Je kunt kiezen uit het EHBT basispakket of het EHBT 1-op-1 pakket. Kijk hier voor de mogelijkheden en bestellen >>

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.