Visuele diensten

Tekenen als middel en de tekening als resultaat

Visuele diensten

Naast trainen helpen wij ook graag met het visualiseren van ideeen, projecten en presentaties. Dat doen we door live te tekenen (Visual recording), door het maken van een een praatplaat of door groepen al tekenend tot een gezamenlijk beeld te laten komen.

Visueel verslag laten maken?

Jouw bijeenkomst in beeld

Bij bijeenkomsten wordt vaak veel gezegd en afgesproken. Maar wat was ook alweer de kern en de conclusie? En hoe onthouden we dat met z’n allen? Een visueel verslag kan dan uitkomst bieden.

Dit werkt vooral goed bij congressen, strategiesessies, brainstorms en workshops.

Wij maken live, te zien voor iedereen, de essentie van de verhalen zichtbaar door woord en beeld te combineren. Zie het als visueel oogsten van informatie. De opbrengst is na de bijeenkomst in één oogopslag zichtbaar en achteraf te delen met de deelnemers.

We maken doorgaans een visueel verslag op groot formaat papier maar desgewenst kan het ook digitaal.

Praatplaat laten maken?

Jouw verhaal in een tekening

Of het nou gaat om het uitleggen van een strategie, een visie of verandering: een tekening ondersteunt je verhaal. Wil je dat er een helder gedeeld beeld ontstaat? Of dat je aan de hand van een plaat met elkaar in gesprek kunt gaan? Met een praatplaat brengen wij jouw verhaal in beeld. Zodat je een middel krijgt om met elkaar in gesprek te gaan en te laten zien wat jij bedoelt.

Heb je duidelijk waar je een visueel verhaal voor nodig hebt, maar weet je nog niet precies hoe het verhaal vertelt moet worden? Gebruik het proces van het maken van een praatplaat dan om je verhaal scherp te krijgen.

Qua proces kan je verwachten dat we telefonische afstemmen wat jouw vraag is. Vervolgens komen we in een visuele conceptsessie bij elkaar. In circa 2,5 uur komen we stap voor stap tot een getekende schets van het verhaal waarin jouw doelgroep zich herkent. Wat we doen:

  • puzzelen met het verhaal,
  • filteren wat écht belangrijk is, en
  • in beeld brengen hóe dat eruit ziet.

Na de visuele conceptsessie werken wij de plaat digitaal uit. Je krijgt hem per mail toegestuurd. Zo kan je je verhaal met de plaat testen. Met jouw input scherpen wij de praatplaat aan, zodat je na twee weken een visual hebt waarmee je je verhaal goed kunt overbrengen op je doelgroep.

De investering voor het laten maken van een praatplaat is ca. 2,5 uur samenkomen met de mensen die belangrijk zijn om het verhaal te kunnen maken. Je kan bij ons komen of wij komen naar jou toe.

Meer weten? Of van gedachten wisselen over jouw praatplaat? Neem dan contact op via info@debetekenaar.nl.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.