Wil je tekenen inzetten om als team verder te komen?

Laat je sessie visueel faciliteren

Visuele sessies

Je wilt als team tot een gedeeld beeld komen. Bijvoorbeeld over een programma, strategie of verandering. Je bent gewend dit met woorden te doen, maar denkt dat met beelden werken wel eens beter kan werken. Maar hoe kom je samen al tekenend tot een gedeeld beeld?!

Dit doet een visueel facilitator

Een visueel facilitator ontwerpt, in samenspraak met jou, een sessie waarmee je als team tot een gedeeld beeld komt. Denk aan het ontwerpen van visuele werkvormen, het laten tekenen van het team (op een laagdrempelige manier) en het in de interactie met het team meeschetsen. Het tekenen krijgt zo een rol in de sessie zelf en de tekening(en) vormen het resultaat van de sessie. De nette versie daarvan kunnen wij eventueel ook digitaal voor je uitwerken. 

Voor wie 

Voor teamleiders, managers, directies, veranderaars en professionals die met teams werken en (een) sessie(s) organiseren waarin creatie belangrijk is. 

Wat voor soort sessies

Tekenen werkt als creatiemiddel en denktool. In sessies waarin samen een toekomst geschetst wordt (plannen, strategieĆ«n, visies etc), kan tekenen een (co)creĆ«rende rol spelen. Je kan denken aan een visueel gefaciliteerde strategiedag en ook aan langduriger (verander)processen waarbij een visueel facilitator een rol speelt in een aantal sessies. 

Wat het oplevert

Samen tekenen maakt onzichtbare dingen zichtbaar. Het levert vaak nieuwe inzichten op, creeert uitzicht en schept overzicht. En tijdens het maken van tekeningen blijven serieuze zaken serieus, maar wordt er ook luchtigheid geschept. Op een tekening kunnen dingen die in woorden niet samen lijken te gaan bijvoorbeeld zomaar naast elkaar bestaan. Vaak een echte eye opener. 

Meer weten? Of van gedachten wisselen over een sessie? Neem contact op via info@debetekenaar.nl.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.