Skip to main content
WinkelmandClose Cart

ONLINE CURSUS PROCREATE

Raak in je eigen tempo vertrouwd met dit programma door onze online cursus procreate.

Je wil graag beginnen met digitaal tekenen. Aanpasbare tekeningen en praatplaten maken van goede kwaliteit. Je hebt een iPad en een Apple pencil, maar weet niet goed je weg te vinden in de tekenapp Procreate. In onze nieuwe online cursus ‘Digitaal tekenen in Procreate’ leer je stap voor stap hoe je dit programma gebruikt. Gewoon vanachter je computer, op een moment dat het jou uitkomt. 

ONLINE CURSUS – BASIS PROCREATE

Je krijgt een jaar lang toegang tot de basiscursus ‘Digitaal tekenen in Procreate’. Voor de beginnende digitaal tekenaar. Aan het einde van de cursus ben je vertrouwd met de basismogelijkheden van Procreate en kun je goed en efficiënt aan de slag met het maken van digitale tekeningen.

 • Je canvas instellen in jouw gewenste grootte
 • Je gaat je eigen set aan favoriete tekenpennen maken en gebruiken (en je ontvangt onze favorieten)
 • Je leert verschillende manieren van (in)kleuren en een kleurenpalet maken
 • Handig werken met lagen
 • Hoe gebruik je alphalock, reference en clipping mask
 • Importeren en exporteren
 • Knippen, schuiven, plakken, samenvoegen
 • Een handige workflow bij het digitaal tekenen
 • Tips en trucs
BESTEL 229,00 incl. btw

Online cursus Procreate voor beginners de betekenaar

Veelgestelde vragen online cursus procreate

Voor wie is deze online cursus digitaal tekenen met Procreate?

Je hebt de basisbeginselen van het zakelijk tekenen al redelijk onder de knie en je wil de overstap maken naar digitaal tekenen. Je hebt een iPad met het programma Procreate en je hebt geen idee waar je moet beginnen. Je hebt wel wat Youtube tutorials gekeken maar je ziet door de bomen het bos niet meer. Dan is deze basistraining Procreate iets voor jou.
Belangrijk is dat je in het bezit bent van een iPad en een Apple pencil. De app Procreate is niet geschikt voor Android.

Wat ga je leren in deze cursus?

Je leert hoe je de app Procreate handig kunt gebruiken. Je leert alle belangrijke basisfunctionaliteiten van dit digitale tekenprogramma en hoe je die slim kunt inzetten bij het maken van bijvoorbeeld een praatplaat.

Bekijk ook de cursusinhoud

Wat leer je niet?

Dit is géen cursus waarin je leert tekenen. Dat leer je wel in onze online basiscursus tekenen als communicatietool.

Procreate is een handig, professioneel maar ook een heel uitgebreid tekenprogramma.
Functionaliteiten als het maken van een animatie of het maken van eigen brushes behandelen we niet. We gaan ervan uit dat als je de basisfunctionaliteiten onder de knie hebt, je makkelijk je weg kunt vinden in de meer gevorderde toepassingen.

Hoe werkt de cursus?

De cursus bestaat uit videolessen, downloads en opdrachten. Je volgt het in je eigen tempo. Je krijgt een jaar lang toegang tot de videolessen en de online community vanaf het moment van inschrijven. Tip: begin dus niet te laat met de lessen 🙂

Welke iPad heb ik nodig?

Dat is altijd een lastige vraag. Procreate zegt zelf: “de beste iPad is die die past bij je budget”. De Betekenaars werken allemaal met een iPad 12,9 inch met een Apple Pencil.

Zorg er altijd voor dat je de laatste versie van Procreate hebt (op dit moment is dat versie 5.3.7 ) en het heeft minimaal IOS 15.4.1 of nieuwer nodig om te kunnen installeren.

Procreate werkt op de volgende iPads:

 • iPad Pro 12.9-inch (1st, 2nd, 3rd, 4th, 5th, and 6th generation)

 • iPad Pro 11-inch (1st, 2nd, 3rd, and 4th generation)

 • iPad Pro 10.5-inch

 • iPad Pro 9.7-inch

 • iPad (5th, 6th, 7th, 8th, 9th, and 10th generation)

 • iPad mini (5th and 6th generation)

 • iPad mini 4

 • iPad Air (3rd, 4th, and 5th generation)

 • iPad Air 2

Een paar tips en overdenkingen

 • Wat is je budget? Met een normale iPad met een Apple Pencil kun je in principe prima uit de voeten.
 • Wij adviseren geen iPad mini. Ook daar kun je Procreate op gebruiken, maar het scherm is net wat aan de kleine kant.
 • Bezuinig niet door te kiezen voor een alternatieve stylus. De Apple Pencil is uitermate geschikt voor Procreate en het verhoogt je tekenplezier.
 • Hoe groter je scherm, hoe meer lagen je ter beschikking hebt.

Hoeveel tijd ben ik kwijt aan de cursus?

De online cursus digitaal tekenen in Procreate bestaat uit lessen van ca. 15 minuten. Bij de meeste lessen zit een opdracht. Per opdracht ben je ca. 10-25 minuten bezig.
Maar je kunt het zo gek maken als je zelf wilt. Onze ervaring is dat als je eenmaal de basis onder de knie hebt, je meer durft te experimenteren en tools gaat uitproberen en combineren.

Kan ik dit niet gewoon in een handleiding vinden of Youtube tutorials volgen?

Er bestaan wel wat (dikke) boeken, maar die verouderen snel.
Op platforms als Youtube en Skillshare zijn ook heel wat tutorials te vinden, veelal in het Engels en meer gericht op het maken van illustraties.

In onze cursus leren we je alle functionaliteiten en handigheden die wij zelf ook gebruiken in het maken van praatplaten en visuele verslagen.
Daarmee leer je dus ook hoe je handige workflow krijgt en welke tips en tricks je in die toepassingen het meest gaan helpen.

Wil je liever een live training volgen? We geven ook een dagtraining Digitaal tekenen in Procreate.

Geen enkel risico. Niet tevreden? Laat het ons weten

Wij geloven dat onze online cursus waardevol is. Heb je alle opdrachten gedaan en haal je er niets uit en kun je nog steeds niet je weg vinden in Procreate? Laat het  binnen 30 dagen weten. Dan krijg je het volledige bedrag terug.

Mijn werkgever betaalt, hoe werkt dat?

Kies bij het afrekenen voor de optie Betaal achteraf.
Bij bestelnotities kun je jezelf als nieuwe deelnemer van de cursus opgeven en je werkgever opgeven als degene die de factuur ontvangt. We rekenen hiervoor 25 euro administratiekosten.

Wat is het verschil met jullie live training Digitaal tekenen in Procreate?

Wat betreft inhoud is er niet veel verschil. Beide cursussen gaan in op het vertrouwd leren raken met de tekenapp Procreate en het leren werken met de basisfunctionaliteiten.
Het is maar wat je zelf prettig vindt. Wil je liever in je eigen tempo videolessen volgen die je nog eens kan terugkijken? En gedurende de cursus vragen kunnen stellen in de community?
Of ben je liever een dag weg van je reguliere plek om een live training bij ons op locatie in Utrecht te volgen? En vind je het prettig dat wij af en toe op je scherm meekijken naar wat er goed of minder goed gaat?
Hoe dan ook, we zien je graag live of online, je bent van harte welkom.