Skip to main content
WinkelmandClose Cart

PRAATPLAAT LATEN MAKEN?

Jouw verhaal in beeld.

WAT IS EEN PRAATPLAAT?

Een praatplaat is een krachtig visueel hulpmiddel waarmee je jouw boodschap helder en impactvol kunt communiceren. Het biedt een overzichtelijke weergave van informatie, geeft inzicht in complexe concepten en biedt een vooruitzicht op mogelijke resultaten. Met een praatplaat kun je laten zien wat je bedoelt en ervoor zorgen dat jouw boodschap blijft hangen.

BEKIJK ONS PORTFOLIO

praatplaat laten maken - wat is een praatplaat

 

 

Praatplaat laten maken - redenen

WAAROM EEN PRAATPLAAT

Vijf redenen om een praatplaat te gebruiken:

  1. Het biedt een visueel overzicht van jouw verhaal, waardoor je complexe informatie gestructureerd kunt presenteren en samenhang kan laten zien.
  2. Met een praatplaat betrek je mensen actief bij je verhaal. Het nodigt uit tot interactie, waardoor een dialoog ontstaat en de betrokkenheid wordt vergroot.
  3. Het helpt in de verankering van je verhaal. Beelden hebben de kracht om je verhaal te verankeren in de geest van je publiek. Zo wordt je verhaal onthouden.
  4. Met een praatplaat kun je complexe informatie begrijpelijk maken. Het biedt de mogelijkheid om stap voor stap informatie te presenteren, verbanden te leggen en de kernpunten te benadrukken. Hierdoor kunnen mensen de complexiteit beter begrijpen en absorberen.
  5. Je laat zien wat je bedoelt. je ideeën worden zichtbaar, waardoor anderen gemakkelijker kunnen meegaan in jouw gedachtegang.

VOOR WIE?

Voor professionals die een boodschap willen overbrengen op een ander. Voor veranderaars, managers, bestuurders, beleidsmakers en professionals die met beeld hun doelgroep willen raken. Of je nou in de zorg, de overheid of een commercieel bedrijf werkt, een praatplaat voegt overal communicatiewaarde toe.

praatplaat laten maken - voor wie

Soorten praatplaten

WAT VOOR PRAATPLATEN ZIJN ER?

Uitlegplaten, procesplaten, beslisplaten, strategieplaten, veranderverhalen, jaarplannen, pitches, beleidsplaten, stand-van-zaken-platen etc. Elk verhaal waarvan je echt wilt dat mensen zien wat je bedoelt, is te vangen in een tekening.

DE WAARDE VAN TEKENEN

Bij De Betekenaar hanteren we een gestructureerd proces om een praatplaat te creëren die jouw verhaal krachtig visualiseert. Het proces van tekenen helpt bij het scherper maken van het verhaal. Door het verhaal samen in beeld te brengen, creëren we een gemeenschappelijk begrip waarbij iedereen letterlijk hetzelfde beeld krijgt. Het resultaat is een ‘affe’ tekening die jouw verhaal ondersteunt.

praatplaat laten maken - wat is de waarde

Praatplaat laten maken - hoe werkt dit proces

HOE MAKEN WE EEN PRAATPLAAT?

Ons proces omvat de volgende stappen:

  1. We creëren een helder kader: We brengen het doel van de tekening en het verhaal in beeld, kijken naar de doelgroep en het gewenste effect.
  2. Visual conceptsessie: Samen verkennen we verschillende ideeën en schetsen om tot een concepttekening te komen.
  3. Digitale uitwerking: Het gekozen concept wordt digitaal vormgegeven met oog voor detail en visuele elementen.
  4. Feedback en aanpassingen: We luisteren naar jouw suggesties en werken samen om de tekening te verfijnen.
  5. Oplevering: De gebruiksklare praatplaat wordt opgeleverd, klaar om jouw verhaal visueel krachtig over te brengen.

WAAROM BIJ DE BETEKENAAR?

Bij de Betekenaar spelen we een vooraanstaande rol in het relevant maken van zakelijk tekenen in Nederland. We hebben vele bekende zakelijk tekenaars opgeleid en hebben zelf een team van de beste tekenaars in huis.

Als je met de Betekenaar werkt, kun je rekenen op de meest kundige mensen die jouw verhaal omzetten in praatplaten met impact. We streven ernaar om zowel de essentie van jouw boodschap vast te leggen als een indrukwekkende visuele impact te creëren. Ervaar het verschil dat onze ervaring, expertise en samenwerking met de beste tekenaars maken.

NEEM CONTACT MET ONS OP

praatplaat laten maken - wat levert het op

Het is mooi om te zien hoe enthousiast iedereen wordt van de prachtige praatplaten die de Betekenaar voor ons ontwikkeld heeft. Inmiddels worden ze door het hele land gebruikt als hulpmiddel tijdens gespreksvoering tussen cliënt en professional. Door processen visueel te maken brengt de Betekenaar verschillende werelden wat dichter bij elkaar.

Inge ZouterinksJeugdbescherming