Skip to main content
WinkelmandClose Cart

HET BETEKENTEAM

Wij gebruiken tekenen als communicatietool. 

Wij zijn de Betekenaar. Sinds 2012 leren wij anderen hoe je tekenen kan gebruiken om elkaar beter te begrijpen. Ons team werkt eraan om zoveel mogelijk mensen te laten profiteren van het tekenen als communicatietool. Wij zijn dus geen kunstenaars. Onze achtergronden lopen uiteen van communicatieadviseur, tot veranderkundige tot archeoloog. Met allen een voorliefde voor het zichtbaar maken van de essentie. 

selma koopman de betekenaar

Eigenaar – ontwikkelt producten en diensten, traint en faciliteert sessies.
Tekenen staat voor mij voor overzicht, écht laten zien waar iets om gaat en energiek samenwerken. Ik hou van de combinatie van tekenen als middel om samen ergens te komen en het concrete resultaat van een tekening. Met de Betekenaar wil ik bijdragen aan een bredere inzet van tekenen als middel om te denken, creëren en samen verder te komen. Ook wil ik met de Betekenaar blijven pionieren in het vakgebied van betekenisvol tekenen.

Eigenaar – ontwikkelt producten en diensten, traint, maakt visuele verslagen en praatplaten
Tekenen draait bij mij ook om ontspanning, plezier en focus. Niks is zo lekker om te freewheelen met een (digitale) stift. Maar nog belangrijker: het is een enorm krachtig communicatiemiddel, zelfs met heel eenvoudige tekeningen kun je impact maken. Een powertool waar ik m’n hele leven plezier van ga hebben en die ik graag wil delen.

corine matser de betekenaar

Rena de Jong de Betekenaar

Is het aanspreekpunt voor iedereen en regelt alles van techniek tot events.
Bel of mail je ons, dan zal je al snel mij als eerste aanspreekpunt aan de lijn of op de mail krijgen. Maar vooral regel ik heel veel achter de schermen, van inschrijving tot facturatie en nog veel meer; daar word ik heel blij van. Nog steeds iedere dag een feestje om mijn creatieve collega’s organisatorisch te ondersteunen, zodat zij zich kunnen richten op het tekenwerk en de inhoud van de trainingen.

Maakt praatplaten, faciliteert visuele sessies en geeft trainingen.
Ik ben vanuit plezier gaan tekenen, als kind en na enige tijd ook weer als volwassene. Tekenen om te verhelderen, samen te vatten, structuur en verbanden zichtbaar te maken, vergezichten te laten zien, mensen mee te nemen in je verhaal. Ik breng dus niet alleen mijn creatieve vermogen, maar ook mijn analytische en communicatieve vermogen mee naar een opdrachtgever. Zo komen we samen tot een mooi maar vooral betekenisvol en bruikbaar resultaat.

Lilian Leahy de Betekenaar

Merel Stegeman de Betekenaar

Is dé trainer van de Betekenaar en faciliteert visuele sessies.
Wat ik zo gaaf vind aan het tekenen is dat het zo verhelderend werkt. Ik kom veel sneller tot de kern als ik deze verbeeld dan wanneer ik alleen tekst zou gebruiken. Met veel enthousiasme neem ik je tijdens de trainingen mee in de verschillende toepassingen om die kern te verbeelden.

Maakt praatplaten en visuele verslagen.
Ik zie een tekening als bouwen met lego. In plaats van een lange reeks woordblokjes, bouw ik een stevige structuur van beeldblokjes die met elkaar in verband staan, waar je op eigen tempo doorheen kunt wandelen. Zo heb je een helder overzicht én veel meer plezier in je verhaal.

Hjalmar Haagsman de Betekenaar

Hester Kaars de Betekenaar

Maakt praatplaten en visuele verslagen.
Ik geloof in de verbindende kracht van tekenen, van de creativiteit die het losmaakt. Het visualiseren van (complexe) informatie biedt ruimte voor nieuwe perspectieven. Samen met jou helderheid creëren zodat jij kunt laten zien wat je bedoelt- dat is het mooiste wat er is!

Maakt praatplaten en visuele verslagen.
Tekenen helpt mij focussen (ok, maar wat is nu de kern?), goed kijken (huh, hoe lopen die lijnen nou precies?), én geeft ruimte aan mijn creativiteit en speelsheid. Ik vind het leuk om al deze dingen in mezelf én anderen aan te spreken. Als ik met en voor opdrachtgevers (be)teken merk ik dat het werkt: beelden zijn verhelderend, maken vaak iets los en beklijven. Tekenen is fun met een functie!

Caroline Peree de Betekenaar

Ferry Timp de Betekenaar

Geeft trainingen, faciliteert visuele sessies en maakt visuele verslagen.

Een dag niet getekend, is een dag niet geleefd: met een (digitale) stift in de hand zie je mij al snel met een lach op mijn gezicht! Tekenen helpt mij om vanuit chaos duidelijkheid te scheppen. En vooral om heel snel tot de kern van iets te komen. En daar hou ik van: het bevordert zo samenwerking tussen mensen (en mijn eigen linker en rechter hersenhelft, haha) en reduceert ‘onduidelijkheid en vaagheden’. Het is de krachtigste communicatietool die ik ken!

Maakt praatplaten en visuele verslagen.
Als veelzijdige tekenaar met duizend interesses, heb ik vaak al getekend wat je bedoelt voordat je klaar bent met praten!

Rooske Eerden de Betekenaar

Thea Schukken de Betekenaar

Maakt praatplaten en visuele verslagen.
Als kind tekende ik veel, daarna verdween tijdens mijn loopbaan in IT het tekenen geleidelijk (en letterlijk) naar de kantlijn. Maar inmiddels staat de tekening weer centraal bij mij! Door verhalen te verbeelden help ik om de kern ervan zichtbaar te maken. Ik vind het altijd weer fascinerend hoe verhelderend dat is en hoe het een gesprek binnen een team op gang brengt! Niets mooiers dan mijn markers te koppelen aan mijn vermogen om snel verbanden te zien en aan de kennis en ervaring opgedaan bij overheid en bedrijfsleven. En daarbij word ik nog steeds ook gewoon heel blij van tekenen!

Maakt praatplaten, visuele verslagen en faciliteert visuele sessies.
Ik ben gek op tekenen. Altijd al geweest. Het is voor mij een soort superkracht: het brengt focus, nieuwe gezichtspunten, houdt aandacht vast en schudt zaken los. En het mooiste? Je hebt alleen maar een pen nodig om al die krachten te ontketenen. Daarom ben ik gek op tekenen.

Erik van Tuijn de Betekenaar

Ursula Min - de betekenaar

Hét aanspreekpunt voor praatplaten en visuele verslagen.
Wil je een praatplaat laten maken of heb je een tekenaar nodig voor het maken van een visueel verslag van jullie bijeenkomst? Ik zal je voorzien van de juiste informatie en je in contact brengen met één van onze tekenaars.
Ik ben een echte doener, regel graag van alles voor (bijna) iedereen en hou van contacten onderhouden. Want, zoals ik altijd heb geleerd: “ieder contact, positief of negatief, is een kans om bij de ander een glimlach op het gezicht te toveren”.

De moderator van onze online community, faciliteert visuele sessies
Visual thinking  – mijn native taal – is een krachtig communicatiemiddel is om effectief samen te werken en mensen mee te nemen in een verandering. Met plezier deel ik tips om te tekenen met zelfvertrouwen en geef ik feedback op de tekeningen in de online community.

Puck Ten Kate - de Betekenaar

Bart Koelemaij Betekenaar

Maakt praatplaten.
Heerlijk hoe tekenen iedereen mee kan nemen in een wereld vol symbolen en herkenbaarheid die iedereen verbindt. Vermakelijkheid en functionaliteit hebben opeens alles met elkaar te maken. Ik ben gek op het proces van de beeldvorming in samenwerking met de klant. Of het nu om live tekenen gaat of het samen bouwen van een communicatieve praatplaat. Dan blijkt ineens iedereen visueel ingesteld te zijn. Beeld geeft energie en emotie aan elk proces…!