Skip to main content
WinkelmandClose Cart

VISUELE SESSIE

WIl je tekenen inzetten om als team verder te komen? Laat je sessie visueel faciliteren.

WAT DOET EEN….

…Visueel facilitator? Een visueel facilitator ontwerpt, in samenspraak met jou, een sessie waarmee je als team tot een gedeeld beeld komt. Denk aan het ontwerpen van visuele werkvormen, het laten tekenen van het team (op een laagdrempelige manier) en het in de interactie met het team meeschetsen. Het tekenen krijgt zo een rol in de sessie zelf en de tekening(en) vormen het resultaat van de sessie. De nette versie daarvan kunnen wij eventueel ook digitaal voor je uitwerken.

VISUELE SESSIE: VOOR WIE?

Voor teamleiders, managers, directies, veranderaars en professionals die met teams werken en (een) sessie(s) organiseren waarin creatie belangrijk is.

WAT VOOR SOORT VISUELE SESSIES?

Tekenen werkt als creatiemiddel en denktool. In sessies waarin samen een toekomst geschetst wordt (plannen, strategieën, visies etc), kan tekenen een (co)creërende rol spelen. Je kan denken aan een visueel gefaciliteerde strategiedag en ook aan langduriger (verander)processen waarbij een visueel facilitator een rol speelt in een aantal sessies.

WAT EEN VISUELE SESSIE OPLEVERT

Samen tekenen maakt onzichtbare dingen zichtbaar. Het levert vaak nieuwe inzichten op, creëert uitzicht en schept overzicht. En tijdens het maken van tekeningen blijven serieuze zaken serieus, maar wordt er ook luchtigheid geschept. Op een tekening kunnen dingen die in woorden niet samen lijken te gaan bijvoorbeeld zomaar naast elkaar bestaan. Vaak een echte eye opener.

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen?
Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena,
zij koppelt je aan de juiste persoon.

030 227 00 18 • info@debetekenaar.nl

CONTACT

Locatie Utrecht
Europalaan 2
3526 KS
Utrecht
030 227 0018