Skip to main content
WinkelmandClose Cart

TEKENDAG

21 maart 2025 – Dé dag om te starten met tekenen als communicatietool

 

De editie van 2024 was fantastisch en op 21 maart 2025 organiseren we weer Tekendag in de monumentale ‘Villa Jongerius’ in Utrecht. Verras jezelf, leer de basis van het tekenen en dompel je onder in verschillende tekentoepassingen. 

VOOR WIE IS DE TEKENDAG?

Voor iedereen die:

 • In een zakelijke werkomgeving helder wil communiceren.
 • Zelf eenvoudig en betekenisvol wil tekenen.
 • Wil ontdekken en ervaren op welke manieren je het tekenen allemaal kunt inzetten.
 • Een leuke en ontspannen dag wil hebben, ook als je denkt niet te kunnen tekenen.

Kortom, de Tekendag is voor iedereen die graag meer kleur wil  brengen in het werk en op een andere manier wil leren communiceren.

Verras jezelf. Leer in één dag hoe je met tekeningen laat zien wat je bedoelt. Dat is de Tekendag.

BESTEL JE TICKET VOOR 429,00 (EXCL. BTW)

Tekendag

'Ik vind het zo waardevol dat ik daadwerkelijk geïnspireerd ben; niet alleen door jullie maar ook door de mensen met wie ik de dag door gewerkt heb.'

Christine Kolster

'Het meest waardevolle vind ik dat de drempel om te beginnen met tekenen weg is. Weg zijn mijn belemmerende overtuigingen zoals 'ik kan niet tekenen' en 'het ziet er niet uit'.'

Frank Düring

Tekendag

 • Kun je zelf eenvoudige tekeningen maken
 • Weet je waarom tekenen zo goed werkt – voor jezelf, voor en met anderen.
 • Breng je concrete én abstracte zaken in beeld.
 • Heb je geëxperimenteerd met meerdere toepassingen van het tekenen. Denk bijvoorbeeld het maken van een praatplaat, het leren van visuele werkvormen of het maken van een visueel verslag(je).
 • Heb je een berg aan tips, tricks en inspiratie waarmee je de volgende dag aan de slag kan in je werk (nou ok, de maandag na de Tekendag dan).
 • Smaakt het naar meer 🙂

HET PROGRAMMA

In het sprankelende en inspirerende ochtendprogramma krijg je een stevige en betekenisvolle basis van het zakelijk tekenen. Natuurlijk door de beste trainers in dit vakgebied.

In de middag heb jij de touwtjes in handen om je eigen programma samen te stellen. Kies twee boeiende workshops, zoals het maken van praatplaten, het gebruik van visuele werkvormen in je team of het creëren van visuele verslagen. Of leer net even wat betere mensfiguren tekenen in de Tekenboost.
Wil je een persoonlijk consult bij de Betekendokter? Dat kan. Krijg feedback op je eigen tekeningen en antwoord op al je tekenvragen.

Na afloop ga je naar huis met je eigen set tekenmateriaal en een frisse vaardigheid die je direct kunt toepassen in de praktijk. Verrijk jezelf met een nieuwe creatieve communicatiekracht die je professionele leven transformeert!

Bij het bestellen van je ticket geef je alvast je voorkeur voor de workshops aan.
Stel je eigen programma samen en wij zorgen ervoor dat je dag perfect aansluit bij jouw wensen.

WORKSHOP – PRAATPLAAT MAKEN

Breng stap voor stap je boodschap in beeld. Leer middels een simpele case hoe je je verhaal overbrengt met een tekening. Zodat de ander jou begrijpt en je verhaal onthoudt. We gebruiken hierbij onze praatplaat methode.

WORKSHOP – VISUEEL VERSLAG

Haal de kern uit je bijeenkomst. Luister en maak visuele aanTekeningen bij wat je hoort. Met deze kleurige en kernachtige notulen wordt een bijeenkomst onthouden. Maak een verslag voor jezelf of voor anderen.

WORKSHOP – VISUELE WERKVORMEN

Dompel je onder in visuele werkvormen. Maak mee hoe je inspirerende meetings krijgt als je tekenen daarin gebruikt. Van energizer tot visuele afsluiter, ervaar wat het doet met je bijeenkomst.

WORKSHOP – TEKENBOOST

Maak tekenmeters. Breid je Tekenvaardigheden uit tijdens deze workshop. Je gaat net even wat meer in op het tekenen van mensfiguren en betekenisvolle beelden die passen bij jouw context.

EERSTE HULP BIJ TEKENEN CONSULT

Heb je een concrete vraag over tekenen? Of wil je feedback op tekeningen die je eerder gemaakt hebt? Leg het voor aan een Betekenaar. In dit consult van 30 minuten helpen we je op weg. Ook als je een concrete vraag hebt over digitaal tekenen, is dit de plek om te zijn.

EN VERDER…

Laat je inspireren door de visuele verslagen en praatplaten die overal hangen. Blader door de boeken over visueel communiceren bij de Boekenbar of neem een kijkje bij het visuele verslag dat we maken. En natuurlijk mag eigen jouw tekening niet ontbreken op de ‘Gastenploat’. Wil je gewoon eens praten met iemand van de Betekenaar? Ook daar is ruimte voor. We ontmoeten je graag!

hoe wat wanneer tekenmetertraining

 • Vrijdag 21 maart 2025 van 10.00 – 17.00 uur.
 • Er is plek voor maximaal 50 deelnemers.
 • Locatie: Villa Jongerius, hoofdgebouw, Utrecht. Er is (gratis) parkeerruimte bij de locatie. Ook is station Utrecht Centraal op loopafstand.
 • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, tekenmateriaal en het Betekenboek van de Betekenaar.
 • Bestel je je ticket op factuur/betaalt je werkgever? Dan zijn de bijkomende administratiekosten €25,-
BESTEL JE TICKET VOOR 429,00 (EXCL. BTW)

'Het gevoel van trots en enthousiasme over mijn eigen tekeningen. Foto's naar veel mensen gestuurd met: Kijk nou, ik kan dit!'

Charlotte Leemans

IMPRESSIE VAN EEN EERDERE TEKENDAG 

 • Wil of kun je niet online inschrijven en betalen, dan is inschrijving via een factuur mogelijk. Daar rekenen we 25 euro administratiekosten voor.
 • Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.