Skip to main content
WinkelmandClose Cart

TEKENDAG

11.11.22 – Dé dag om te starten met tekenen als communicatietool

 

Terug van weggeweest én vernieuwd: de Tekendag van De Betekenaar. Live. Op 11 november 2022 in het monumentale ‘Villa Jongerius’ in Utrecht. Op deze dag dompel je je onder in allerlei toepassingen van het functioneel tekenen.

VOOR WIE IS DE TEKENDAG?

Voor iedereen die:

 • In een zakelijke werkomgeving helder wil communiceren.
 • Zelf eenvoudig en betekenisvol wil tekenen.
 • Wil ontdekken en ervaren op welke manieren je het tekenen allemaal kunt inzetten.
 • Een leuke en ontspannen dag wil hebben, ook als je denkt niet te kunnen tekenen.

Kortom, de Tekendag is voor iedereen die graag meer kleur wil  brengen in het werk en op een andere manier wil leren communiceren.

Verras jezelf. Leer in één dag hoe je met tekeningen laat zien wat je bedoelt. Dat is de Tekendag.

BESTEL JE TICKET VOOR 399,00 (EXCL. BTW)

Tekendag

'Ik vind het zo waardevol dat ik daadwerkelijk geïnspireerd ben; niet alleen door jullie maar ook door de mensen met wie ik de dag door gewerkt heb.'

Christine Kolster

'Het meest waardevolle vind ik dat de drempel om te beginnen met tekenen weg is. Weg zijn mijn belemmerende overtuigingen zoals 'ik kan niet tekenen' en 'het ziet er niet uit'.'

Frank Düring

Tekendag

 • Maak je zelf eenvoudige tekeningen maken.
 • Weet je waarom tekenen zo goed werkt – voor jezelf, voor en met anderen.
 • Breng je concrete én abstracte zaken in beeld.
 • Heb je gespeeld met meerdere toepassingen van het tekenen. Denk bijvoorbeeld het maken van een praatplaat, het tekenen tijdens gesprekken of het maken van een visueel verslag(je).
 • Heb je een berg aan tips, tricks en inspiratie waarmee je de volgende dag aan de slag kan in je werk (nou ok, de maandag na de Tekendag).

HET PROGRAMMA

De Tekendag is een dag van zelf leren en samen leren. Een dag van mogen spelen met tekenen. Het programma is er dan ook op gericht om je onder te dompelen in allerlei facetten van het tekenen.

We beginnen de dag met het verrassen van jezelf in het maken van de nodige tekenmeters. Als je een goede basis hebt, ga je verder zoals jij dat wilt. Je volgt één of twee workshops, kan je inschrijven voor een 1:1 tekenconsult en verspreid over de locatie vind je inspiratie hoeken.

Bij het bestellen van je ticket geef je alvast je voorkeuren aan. Je stelt zoveel mogelijk je eigen programma samen. Wij kunnen voor jou zo het programma van jouw voorkeur maken.

WORKSHOP – PRAATPLAAT MAKEN

Breng stap voor stap je boodschap in beeld. Leer middels een simpele case hoe je je verhaal overbrengt met een tekening. Zodat de ander jou begrijpt en je verhaal onthoudt. We gebruiken hierbij onze praatplaat methode.

WORKSHOP – VISUEEL VERSLAG

Haal de kern uit je bijeenkomst. Luister en maak visuele aanTekeningen bij wat je hoort. Met deze kleurige en kernachtige notulen wordt een bijeenkomst onthouden. Maak een verslag voor jezelf of voor anderen.

WORKSHOP – VISUELE WERKVORMEN

Dompel je onder in visuele werkvormen. Maak mee hoe je inspirerende meetings krijgt als je tekenen daarin gebruikt. Van energizer tot visuele afsluiter, ervaar wat het doet met je bijeenkomst.

WORKSHOP – TEKENEN IN JE GESPREK

Laat in een dialoog zien dat je luistert en de ander begrijpt. Maak visuele aanTekeningen in een gesprek en leer ook hoe je met een gesprekstemplate structuur biedt.

EERSTE HULP BIJ TEKENEN CONSULT

Heb je een concrete vraag over tekenen? Of wil je feedback op tekeningen die je eerder gemaakt hebt? Leg het voor aan een Betekenaar. In dit consult van 30 minuten helpen we je op weg. Ook als je een concrete vraag hebt over digitaal tekenen, is dit de plek om te zijn.

EN VERDER…

Heb je een tekenconsult? Dan heb je ruimte in je programma om een teken-wat-je-ziet opdrachtencarrousel te doen. Dit zijn tekenopdrachten die je zelf uitvoert. Ook kan je in die ruimte rustig langs bij de boekenbar, een kijkje nemen bij het visuele verslag dat we maken of zelf tekenen op de Beteken-het-maar-tekening. Wil je gewoon eens praten met iemand van de Betekenaar? Ook daar is ruimte voor. We ontmoeten je graag!

hoe wat wanneer tekenmetertraining

 • Op vrijdag 11 november 2022 van 10.00 – 16.45 uur
 • Er is plek voor maximaal 100 deelnemers.
 • Locatie: Villa Jongerius, hoofdgebouw, Utrecht. Er is (gratis) parkeerruimte bij de locatie. Ook is station Utrecht Centraal op loopafstand.
 • Inclusief: koffie, thee, lekkers, lunch, werkboek, tekenmateriaal en het Betekenboek van de Betekenaar.
 • Bestel je je ticket op factuur/betaalt je werkgever? Dan zijn de bijkomende administratiekosten €25,-
BESTEL JE TICKET VOOR 399,00 (EXCL. BTW)

'Het gevoel van trots en enthousiasme over mijn eigen tekeningen. Foto's naar veel mensen gestuurd met: Kijk nou, ik kan dit!'

Charlotte Leemans

IMPRESSIE VAN EEN EERDERE TEKENDAG 

 • Wil of kun je niet online inschrijven en betalen, dan is inschrijving via een factuur mogelijk. Daar rekenen we 25 euro administratiekosten voor.
 • Op al onze opleidingen en trainingen zijn onze Algemene Voorwaarden van toepassing.