Praatplaat tekenen

Je verhaal krachtig visueel ondersteund

Praatplaat tekenen

Hoe je je verhaal krachtig visueel ondersteunt

Je weet al hoe je een idee of een plan voor jezelf helder maakt met tekeningen. Maar je merkt dat het nog niet zo gemakkelijk is je boodschap op een goede manier aan een ander over te brengen. Hoe doe je dat? Hoe structureer je je tekening? Hoe kies je welke visuals je verhaal het beste overbrengen? En hoe gebruik je je tekening als plaat om een verhaal te vertellen aan anderen?

Tekenen helpt je om mensen betrokken te krijgen en houden bij je verhaal, je plan, je project. En dat is veel minder ingewikkeld dan je denkt – ook als je vindt dat je niet kunt tekenen!

Wil jij leren hoe je een getekende ‘praatplaat’ maakt? Een tekening waarmee je een visuele structuur brengt in je verhaal? En waarin je met visuals leert aansluiten op je doelgroep?

Voor wie is deze training?

Professionals (zoals adviseurs, managers, beleidsmakers, consultants) die hun verhaal visueel willen ondersteunen:

  • om een verhaal op een aansprekende manier eenvoudiger over te brengen aan je publiek;
  • om snel te kunnen laten zien wat de kern van je boodschap is, en complexe zaken terug te brengen naar de kern;
  • om de toehoorders te helpen je verhaal te begrijpen en onthouden, door ze sterke visuele ankerpunten te geven die ze sneller op kunnen slaan.

Dit leer je in de training Praatplaat tekenen

Je leert stapsgewijs om jouw verhaal zo vorm te geven dat het aansluit bij je doel en je doelgroep. Ook leer je hoe je een verhaal een heldere visuele structuur kunt geven en hoe je met simpele tekeningen je verhaal weergeeft. Tot slot leer je hoe je aanknopingspunten vindt om een metafoor te gebruiken in je visualisatie.

Je leer NIET hoe je een verhaal in opdracht van een ander maakt. Ook leer je niet hoe je digitale praatplaten maakt en met welke finetuning je je compositie en vorm nog krachtiger maakt.

Na afloop

Tot een maand na afloop van de training heb je de mogelijkheid om ons (via mail) om feedback en tips te vragen over de praatplaten die jij maakt.

Daarnaast ontvang je nog viermaal een wekelijkse e-mail met tips en oefeningen om ervoor te zorgen dat je blijft toepassen wat je geleerd hebt.

Hoe, waar en wanneer?

  • Op dinsdag 18 mei van 9.30-16.30 uur
  • De training gaat door bij minimaal 4 deelnemers*, er is plek voor maximaal 10 deelnemers. Zolang er maatregelen gelden rond ‘social distancing’ houden we de groep kleiner en is er plaats voor maximaal 6 deelnemers bij een live training
  • Locatie: Europalaan 2, 3526 KS Utrecht* (voldoende gratis parkeerruimte in de omgeving)
  • Inclusief: koffie en thee met lekkers, lunch, materialenset, tekenboek, handout, en het Symbolenboek van De Betekenaar.

* Onder voorbehoud van de steeds veranderende maatregelen die door de overheid worden gesteld, vinden onze training of live of per Zoom plaats. Indien een training via Zoom plaats vindt, wordt het tekenmateriaal en de handout per post toegestuurd. De dag wordt dan gegeven op de geplande trainingsdatum en -tijd.

In-company training op maat kan natuurlijk ook, neem daarvoor contact op.

Investering (prijzen zijn ex. BTW)

 

Tekenen met je team? Samen een visie in beeld brengen? Een tekenaar voor je event? Neem contact op en bel Rena, zij koppelt je aan de juiste persoon.