Skip to main content
WinkelmandClose Cart
Weblog

Tien toepassingstips voor visuele verslagen

Door 11 juli 2016No Comments

Je sessie of congres is achter de rug, en je hebt een Betekenaar ingeschakeld om een groot visueel verslag te maken van het event. Tijdens de dag waren er allerlei enthousiaste reacties te zien en te horen, en nu zit je na afloop met een groot volgetekend vel papier, en een gedigitaliseerde versie… Wat doe je er mee? Hoe zorg je dat je er nóg meer uithaalt?

Als je daar van tevoren wat tijd en aandacht aan besteedt – en je onderstaande tips ter harte neemt – heb je niet alleen tijdens je event plezier van je visueel verslag, maar vooral extra rendement na afloop!

Wat je kunt doen met je visueel verslag

Fotografeer_voor_socmedFotografeer snippets uit het verslag gedurende de dag om te delen op social media.

Brainstorm aan de hand van de visuals over nieuwe ideeën of vervolgstappen.

Gebruik (onderdelen van) de visual als illustratie bij het verslag van de dag op je website of intranet.

Mail de digitale versie van het verslag naar de aanwezigen ter herinnering. Daarmee heb je een extra contactmoment en breng je het onderwerp weer onder de aandacht.Mail

Verspreid de visual intern als reminder van strategische keuzes of actiepunten. Zo help je het onderwerp bij de aanwezigen levendig te houden.

Hergebruik de visual of onderdelen ervan in presentaties. Want plaatjes (en zeker handgetekende) houden de aandacht beter vast dan lappen tekst in je PowerPoint.Presenteer

Rond de sessie af met een terugblik aan de hand van het visueel verslag. Het geeft je de mogelijkheid om te peilen of er essentiële dingen gemist zijn.

Start een vervolgsessie door stil te staan bij de eerdere sessie aan de hand van het visueel verslag.

Hang op op een centrale plaats of bij de koffieautomaat om het gesprek over dat onderwerp intern gaande te houden.Nieuwsbrief

Gebruik delen van het verslag als illustratie in je nieuwsbrief of rapportage.

Zo zorg je er voor dat je nóg meer haalt uit de samenvattende visual van jouw sessie of event! Heb jij nog tips? Voeg ze toe in de reacties!

Leave a Reply