Skip to main content
WinkelmandClose Cart
Uncategorized

Hoe je dromen ongemerkt realiseert

Door 19 januari 2015No Comments

En wat een doelenmuur daarmee te maken heeft.

Jij bent waarschijnlijk – net als wij – een wandelende dromenfabriek. Met grote en kleine plannen, ideeen, wensen en dromen. Een aantal daarvan zijn zo concreet dat je ze in jouw jaarplan zet, maar wat doe jij met de rest? Zitten die ergens in je achterhoofd? Of op een bucketlist, ergens in een boekje of in een la?

Er is een visuele manier om dromen te realiseren. Bijna ongemerkt. Door je wensen en ideeën op te schrijven of te tekenen komen ze al een stap jouw realiteit binnen. En als je ze regelmatig onder ogen ziet, dan komen er dingen in beweging. Er vallen je kansen op. Je ziet in een keer de relatie tussen dat ene plan en je droom om ooit voor jezelf te beginnen.

Mijn doelenmuur is een droommuur…

en ziet er momenteel zo uit:

20150118_droommuur_004

Het is een groot wit vel papier van circa 2 meter lang en 1 meter hoog. Maar een paar aan elkaar geplakte flipover vellen kan natuurlijk ook. Ik heb er een kader op getekend en linksboven een titel. Vervolgens heb ik er een aantal van mijn dromen op getekend. Maar je kunt natuurlijk ook post-its met tekst of inspirerende plaatjes uit tijdschriften op jouw doelenmuur plakken.

Als ik iets bedenk wat met de droom te maken heeft dan schrijf ik dat op een post-it en plak het erbij. Zo zie ik van elke droom de voortgang en da’s wel lekker. Als de droom gerealiseerd is, schrijf ik al die dingen op het papier en teken ik er een grote vink bij 😉 Elke keer als ik weer een nieuwe droom heb, teken ik die op mijn muur erbij.

20150118_droommuur_003 20150118_droommuur_002

Een plek voor elke droom

Alles waar ik van droom krijgt zo van lieverlee een plekje op deze doelenmuur. Zo staat er op dat ik visual recorder wil worden….en zie hier die droom is uitgekomen. NLP trainer…ook gelukt. Natuurlijk zul je niet alle doelen letterlijk halen. Zo zie je dat ik voor mijn 40ste nog een keer een marathon wil lopen. Nu gaat dat niet gebeuren (want in augustus is het al zover) maar deze tekening heeft er wel voor gezorgd dat ik het hardlopen weer zorgvuldig heb opgepakt en in maart een 10 km wedstrijd ga lopen. Het helpt om je dromen lekker groot te maken – en de kleine stapjes op weg er naar toe te nemen!

De kracht van visualiseren

Door jouw doelen, ideeën, wensen of dromen te visualiseren en op te hangen plant je voor elk doel het eerste zaadje. Je zet als het ware de deur voor je onbewuste open om alle signalen of informatie die voorbij komt rondom dat doel of droom te vergaren en op het sudderplaatje te zetten. Je zult merken dat op een dag alles bij elkaar komt en je je ineens realiseert dat jouw doel geen droom meer is maar realiteit!

Ik wens je veel droom plezier!
Mieke

Leave a Reply