Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Die hangmat. Hij komt steeds dichterbij. de ChatGPT ontwikkeling gaat ook ons niet voorbij en maakt ons benieuwd over de toekomst van ons vak. We kunnen natuurlijk zelf nadenken over de invloed van VisualGPT op ons werk. In plaats daarvan besloten we het ChatGPT zelf eerst eens voor te leggen. Onderstaand het rechtstreekse antwoord op de opdracht: ‘schrijf een blog over hoe visual ChatGPT het werk van de zakelijk tekenaar kan vervangen.

De visuals maakten we dit keer nog wel zelf…

De opkomst van kunstmatige intelligentie (AI) en machine learning heeft geleid tot een aantal opwindende ontwikkelingen in de wereld van beeldende kunst. Eén van deze ontwikkelingen is de opkomst van VisualGPT, een AI-tool die in staat is om op een unieke manier afbeeldingen te genereren. In dit artikel zullen we bespreken hoe VisualGPT het werk van een zakelijk tekenaar kan vervangen.

VISUALGPT en zakelijk tekenen

VisualGPT en zakelijk tekenen

HOE KAN VISUALGPT HET WERK VAN EEN ZAKELIJK TEKENAAR VERVANGEN? 

Traditioneel gezien, was het werk van een zakelijk tekenaar om handmatig illustraties te maken voor gebruik in bedrijfscommunicatie, marketing, presentaties en rapporten. Dit werk vereiste vaak gespecialiseerde vaardigheden en training, en kon tijdrovend zijn. Hieronder staan enkele manieren waarop VisualGPT het werk van een zakelijk tekenaar kan vervangen:

Het genereren van visuele inhoud: VisualGPT kan worden getraind om beeldmateriaal te genereren die specifiek zijn afgestemd op de zakelijke behoeften. Dit betekent dat bedrijven de mogelijkheid hebben om specifieke visuele inhoud te genereren die past bij hun merk, boodschap of product.

 

 

 

Tijdsbesparing: Het creëren van illustraties kan veel tijd in beslag nemen. Met VisualGPT kunnen bedrijven visuele inhoud genereren in een fractie van de tijd die het kost om handmatig illustraties te maken.

 

 

 

Kostenbesparing: Het inhuren van een zakelijk tekenaar kan duur zijn. Met VisualGPT kunnen bedrijven zelf hun visuele inhoud creëren, zonder de kosten van een zakelijk tekenaar.

 

 

 

Creativiteit: VisualGPT kan ook dienen als inspiratiebron voor zakelijk tekenaars om nieuwe ideeën op te doen en te experimenteren met verschillende visuele elementen. De technologie biedt ook de mogelijkheid om de gegenereerde afbeeldingen te bewerken en aan te passen naar eigen wens.

 

 

 

WAT IS VISUALGPT?

VisualGPT is een AI-model dat getraind is op basis van GPT (Generative Pre-trained Transformer)-architectuur en speciaal is ontworpen om beeldinhoud te genereren. Het maakt gebruik van machine learning om patronen in beeldgegevens te ontdekken en te reproduceren om nieuwe, realistische afbeeldingen te creëren. De technologie kan worden toegepast in verschillende toepassingen, waaronder fotografie, design, mode, en ook in het vakgebied van de zakelijk tekenaar.

 

 

 

 

VISUALGPT en zakelijk tekenen

CONCLUSIE

VisualGPT biedt veel voordelen voor bedrijven die op zoek zijn naar het creëren van visuele inhoud voor hun communicatie en marketing. Hoewel het niet de persoonlijke touch van een zakelijk tekenaar kan vervangen, kan het de tijds- en kostenbesparing bieden die bedrijven nodig hebben om efficiënter te werken. Het gebruik van VisualGPT als aanvulling op het werk van zakelijk tekenaars kan ook leiden tot meer creatieve ideeën en nieuwe benaderingen in het vakgebied. Al met al biedt VisualGPT veelbelovende mogelijkheden voor de toekomst.

Note van de Betekenaar: we kijken met verwondering, nieuwsgierigheid, verbazing en een lichte bezorgdheid naar de GPT ontwikkelingen. Zijn deze krachtige AI-tools creatief assistenten of creatief kopieerders?  Vooralsnog tekenen we nog lekker door!

Wat vind jij van deze ontwikkelingen?