Skip to main content
WinkelmandClose Cart
Uncategorized

Kom in actie door je hoofd leeg te tekenen!

Door 18 oktober 2016No Comments

Je hebt het vast wel eens meegemaakt; je krijgt een briljant idee. Je denkt er over na en het idee wordt steeds geweldiger. Het lijkt ook steeds beter te kloppen en uitvoerbaar te worden. Het nestelt zich letterlijk in je hoofd. Alleen, in actie komen lukt je maar niet. Eigenlijk is dat helemaal niet zo gek. Je hoofd is namelijk sneller met het verwerken van informatie dan je buik. En juist die buik bepaalt of je in actie komt of niet!

Geweldigidee

Ehh, hoe zit dat dan?

Als je kijkt naar de werking van ons lichaam dan is je hoofd bedoeld om te denken en creatief te zijn. Je hart voelt of iets klopt en je buik zorgt ervoor dat je al dan niet in actie komt. Als dat idee in je hoofd teveel is om te bevatten, geeft je buik het signaal af om niet in actie te komen. Het idee is letterlijk te overweldigend. Je buik heeft behoefte aan focus en wil dat je keuzes maakt. En dat doe je met je hoofd! Niet door in je hoofd te blijven doordenken maar juist door van een afstand naar je idee te kijken.
Hoofdhartbuik

Teken je hoofd leeg!

Door dat wat er in je hoofd zit uit te tekenen, maak je letterlijk ruimte in je hoofd om te denken en creatief te zijn. Je kunt nu je hoofd gebruiken om door te denken over jouw idee. En er is ruimte ontstaan om het idee op een creatieve manier te benaderen. Omdat je het uit je hoofd hebt gehaald en niet meer hoeft te onthouden.

Oppapier

 

Nu je idee op papier staat, kun je er naar kijken. Je hoofd kan op zoek naar verbanden en patronen. Dit is trouwens iets wat je hoofd automatisch doet. Als je verbanden gaat zien, zie je waar het echt over gaat en kun je  de juiste focus aanbrengen. Dit maakt het gemakkelijker om je idee verder uitwerken en goede keuzes te maken. Dan zul je zien dat je buik snapt wat de bedoeling is en kun jij eindelijk in actie komen!Verbanden

 

Meer leren over de impact van tekenen en wat je er mee kunt?

Check onze trainingen en opleidingen!

Leave a Reply