Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Het digitaal tekenen heeft een enorme vlucht genomen. Steeds meer mensen doen het en er komen ook steeds meer apps op de markt. Wij tekenen zelf in verschillende apps. In dit blog nemen we je mee waarom je zou kiezen voor de app Procreate. 

DE VOORDELEN VAN TEKENEN IN PROCREATE 

Betekenaar Selma zet een aantal voordelen voor je op een rij:  

  • Het tekenen in de app voelt bijna alsof je gewoon op papier tekent. Je gebruikt je Apple Pencil om te tekenen. Die kent zo goed als geen vertraging als je lijnen trekt en tekent. Je ziet dus direct wat je tekent op je blad verschijnen.
  • Over dat blad gesproken: je kan je eigen canvas instellen. Wil je het in een specifieke drukkwaliteit? Of juist voor het web? Wil je een minitekening of een tekening op A1 formaat? Je kunt het allemaal makkelijk instellen. In centimeters, millimeters en desnoods in inches.
  • Heb je iets gemaakt waar je niet helemaal tevreden over bent? Het snel kunnen wijzigen is natuurlijk het grote voordeel van digitaal tekenen. Of je nou een gum gebruikt, een aantal stappen ongedaan wil maken, de hele tekening wil verplaatsen of delen wil aanpassen, het kan allemaal. Het werken met lagen gaat je daarbij extra helpen.
  • Quickshapes! Kaarsrechte lijnen, perfecte cirkels en loeistrakke vierkanten en driehoeken. Laat je pen het werk doen, tekenen van basisvormen was nog nooit zo makkelijk.
  • Maak eenvoudig je eigen kleurenpalet aan. Met precies die kleuren die je nodig hebt. Qua kleurprofiel kies je voor RGB of CMYK. En heb je nou geen idee welke kleuren je bij elkaar gebruikt? Je kan zelfs suggesties krijgen voor het gebruik van bijvoorbeeld complementaire kleuren. Of laat je lievelingsfoto je kleurenpalet bepalen.
  • Je kent het vast dat je een paar favoriete pennen, stiften en potloden hebt. Ook in Procreate kun je die vinden. Er is een enorme bibliotheek aan verschillende soorten tekenmateriaal, je brush library.  Kies je favoriete tekenmateriaal en stop ze in je eigen digitale etui. Je hoeft ze nooit meer te zoeken.
  • Vind je schrijven op je iPad lastig? Voeg dan tekst toe. Procreate heeft een behoorlijke set aan verschillende lettertypes en het is eenvoudig om zelf je favoriete fonts te importeren en te gebruiken.
  • En wist je dat de app maar €9.99 kost in de App Store? Eenmalig. Koopje toch? Aan menig tekenboek ben je meer kwijt.
  • Tot slot: Procreate is een professioneel en heel uitgebreid tekenprogramma waar tekenaars over de hele wereld mee werken.

Klaar om in Procreate aan de slag te gaan? Onze nieuwe online cursus digitaal tekenen in Procreate is nu te koop!
Wil je liever live leren? We hebben ook een dagtraining Digitaal tekenen in Procreate in ons Visual Lab in Utrecht

Waarom Procreate