Skip to main content
WinkelmandClose Cart

Vrijwel al onze praatplaten, illustraties en voor een deel ook de beeldverslagen, maken we digitaal. Want zo kunnen we makkelijk elementen wijzigen. In dit blog nemen we je mee waarom je kunt kiezen voor de ‘Concepts’ app. Naast de app ‘Procreate’ gebruiken wij deze app het vaakst.  

DE VOORDELEN VAN TEKENEN IN CONCEPTS 

Betekenaar Ferry zet het voor je op een rij:  

  • De app werkt met vectoren in plaats van pixels. Dat betekent dat je iedere lijn of punt die je zet afzonderlijk kan selecteren en kan schalen zonder kwaliteitsverlies. Dat is bijvoorbeeld handig als je je tekening wilt schalen. Stel dat je in eerste instantie denkt dat je je tekening op een A4 formaat wilt drukken, maar later toch ook een enorme muursticker wilt maken van dezelfde tekening, dan kan dat gewoon. Kwestie van schalen en naar de drukker.
  • Een andere handigheid is dat de app een nudgetool heeft. Dat houdt in dat je de tekeningen die je maakt altijd nog wat kan tweaken. Wil je een rechte lijn toch een bolling geven? Dan vervorm je de lijn naar je zin met de nudgetool. Handig!
  • Heb je een zwarte lijn gemaakt, maar bedenk je later dat die toch oranje moet zijn? Met één tab verander je de kleur van je lijn. Geen gedoe dus met layers, alpha lock en opnieuw inkleuren van de lijn (voor de Procreate kenners onze ons).
  • Nog zo’n fantastische feature is dat je je lijnen en punten allemaal los kan selecteren. Heb je op een verkeerde laag getekend? Dat maakt dus niet uit! Selecteer de lijn en sleep hem als zelfstandig object ergens anders naartoe.
  • En oh ja, je workspace is oneindig. Je kan dus ook naast je blad aantekeningen maken en bijvoorbeeld wat schetsen naast je blad.
  • Tot slot kan je je eigen bibliotheek maken met figuren die je vaker gebruikt. Handig als je vaak met eenzelfde onderwerp bezig bent en niet 100 keer een laptop wilt tekenen.
  • De app is beschikbaar voor Android én IOS.

Hieronder dezelfde informatie maar dan in een visual.

Wil je een kickstart maken met het werken in Concepts? In onze Concepts training leren we het je!

tekenen in concepts