Skip to main content
WinkelmandClose Cart

PRESENTEER MET EEN PRAATPLAAT

ProAlmere biedt praktijkgericht onderwijs. Begin dit jaar hebben zij door Betekenaar Lilian een praatplaat laten maken van hun missie, visie, kernwaarden, speerpunten en pijlers. Deze praatplaat is bedoeld om alle medewerkers van de drie betrokken scholen mee te nemen in hun verhaal.

De eerste stap om de praatplaat in gebruik te nemen, is een toelichting door de directrice. Zij neemt alle medewerkers mee in het verhaal, waardoor er een eerste begrip ontstaat en het verhaal wordt gekoppeld aan de tekening.

Presentatie_met_praatplaat

Verspreiden_praatplaat

VERSPREID DE PRAATPLAAT

Om ervoor te zorgen dat iedereen het verhaal achter de praatplaat onthoudt, wordt de tekening verspreid. Elke school krijgt een grote plaat om op een centrale plek op te hangen voor medewerkers. Elke docent krijgt een kleiner exemplaar met de tekening op de voorkant en een toelichting op de achterkant. Zo wordt de koppeling tussen woord en beeld nog sterker verankerd.

ACTIEF AAN DE SLAG MET DE PRAATPLAAT

Herkent iedereen wat er op de plaat staat? Hoe zie je de missie en visie momenteel terug in jouw school? Welke suggesties zijn er om de boodschap van de praatplaat nog beter te realiseren? Deze vragen worden in groepen besproken. De suggesties worden verzameld op flap-overs en vervolgens wordt bekeken welke het meest belangrijk zijn om mee aan de slag te gaan. Deze fase is cruciaal om het verhaal voor iedereen eigen te maken en om concreet met de inhoud aan de slag te gaan.

Werkvorm_met_praatplaat

TIPS VOOR HET GEBRUIK VAN EEN PRAATPLAAT

Lees ons eerder verschenen blog met algemene tips over hoe je een praatplaat gebruikt.

EN NU?

Wil je een praatplaat laten maken? Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.